PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Març
2020

L’Ajuntament fa una crida a mantenir el confinament domiciliari durant el cap de setmana

L’Ajuntament fa una crida a mantenir el confinament domiciliari durant el cap de setmana

L’Ajuntament fa una crida a mantenir escrupolosament el confinament durant el cap de setmana. En aquest sentit es recorda al conjunt de la població que, per contenir la propagació del coronavirus, cal que tothom resti a casa seva i només surti si és imprescindible. També es recorda que no es poden fer desplaçaments a segones residències. És una de les qüestions abordades avui al Comitè de Seguiment:

1. Ahir la Policia Municipal va interposar una trentena de denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Durant les nits, la Policia Municipal atura els cotxes que circulin per la via pública per tal de comprovar els motius del desplaçament. D’altra banda, l’ADF també difondrà, a través dels altaveus dels seus vehicles, les recomanacions de seguretat a la ciutadania, sumant-se així a la difusió que aquests dies porta a terme la Policia Municipal. 

2. Dins la ciutat, recordar que diumenge no es tallarà l’eix central, ja que no es pot passejar. 

3. D’altra banda, i en resposta a les necessitats d’afectats pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), s’han donat instruccions a la Policia Municipal perquè es permeti que els infants amb TEA i TDAH puguin sortir al carrer. Aquestes sortides s’hauran de fer només en casos d’extrema necessitat i portant un document acreditatiu del trastorn. En aquests casos, l’infant podrà sortir en companyia d’una sola persona i respectant les normes de distanciament social. 

4. Es recorda als propietaris/es de gossos que poden passejar els seus animals de companyia però han de respectar la distancia d’un radi màxim de 300 metres a l’entorn del seu domicili. 

5. En salut, a partir d’avui el CAP de Ca n’Oriac tancarà a les 8 del vespre enlloc de les 12 de la nit per concentrar els professionals en altres punts, ja que no es registra una demanda significativa d’usuaris. Aquells usuaris i usuàries que no puguin esperar s’han d’adreçar al CUAP Sant Fèlix.

6. Sobre el suport a les famílies amb fills que reben ajuts menjador, l’Ajuntament les trucarà a partir de dilluns per tal d’articular la distribució de les targetes moneder que la Generalitat faci arribar a Sabadell. Aquestes targetes, que volen contribuir a la despesa d’alimentació de les famílies mentre els centres educatius estiguin tancats, es distribuiran a diferents centres educatius i en franges horàries. En tot cas, les famílies seran contactades per concretar hora i lloc.Paral·lelament l’Ajuntament ha posat en marxa un mecanisme per garantir l’alimentació d’aquests infants a través de prestacions d’urgència social i també està activant prestacions d’urgència en altres situacions de vulnerabilitat, com trucant de forma proactiva a persones en situació més desafavorida.  Cal recordar que el 010 és el número de referència per qualsevol consulta relacionada amb aquestes qüestions.

7. Sobre l’atenció a les persones sense llar, l’Ajuntament ha habilitat un espai d’acollida temporal d’aquests ciutadans i ciutadanes. 

8. L’Ajuntament recorda que s’ha obert un registre telemàtic de persones voluntàries per recollir els oferiments de la ciutadania que s’ofereixi a col·laborar en aquesta situació. En aquest sentit, prioritàriament es necessiten persones que no formin part dels grups de risc. Les persones interessades s’han d’adreçar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

9. Pel que fa a l’organització municipal, el proper dilluns es portarà a terme una Junta de Portaveus de manera telemàtica.

Categories Ajuntament, coronavirus, Salut Tags Comitè d'emergències, Covid-19, JoEmQuedoaCasa