PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Març
2020

L’Ajuntament fa una nova crida perquè tothom resti a casa i només surti si és imprescindible

L’Ajuntament fa una nova crida perquè tothom resti a casa i només surti si és imprescindible

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma la gran majoria dels sabadellencs i sabadellenques està respectant el confinament domiciliari. També és cert però que continuen registrant-se incompliments. La Policia Municipal va interposar ahir dimecres un total de 41 denúncies per desobediència als agents o altres incompliments de les restriccions. És per això que l’Ajuntament torna a fer una crida perquè la ciutadania resti a casa seva i només surti si és imprescindible. Aquesta és una de les principals qüestions tractades avui en la Comissió de Seguiment que analitza diàriament la situació de la ciutat i pren les mesures adients.

En aquest sentit: 

 1. En la línia de reforçar la crida perquè els ciutadans i ciutadanes es quedin a casa, s’estan tornant a precintar els parcs infantils i zones d’exercici, en haver-se detectat que alguns estaven desprecintats. 
 1. En un altre ordre de coses, el Banc de Sang i Teixits ha registrat 91 donacions de sang en la primera jornada especial de donació a l’antic Mercat de Sant Joan. Les jornades continuen avui dijous i també demà divendres, dia 20, i dissabte, dia 21. És totalment recomanable reservar hora des del web donarsang.gencat.cat per evitar cues.
 1. En l’àmbit de la mobilitat, s’ha decidit no tallar l’eix central el diumenge. La decisió respon a la voluntat de no haver de destinar efectius a la col·locació de tanques, quan no ha d’haver-hi volum de trànsit, atesa la situació de confinament. Així mateix, al centre es mantindran baixades les pilones per permetre en tot moment l'accés i no afectar l'entrada en cas d'urgència o necessitat, tant per part de residents/familiars com dels propis mitjans d'emergències. 
 1. Mentre duri l’Estat d’alarma es farà manteniment bàsic d’espais públics per garantir la salubritat i evitar que es puguin generar plagues urbanes en aquest context de crisi sanitària. Aquest manteniment es porta a terme seguint totes les mesures de seguretat adients. 
 1. L’Ajuntament continua avançant per afavorir el teletreball dels empleats i empleades municipals, tot garantint alhora els serveis bàsics i essencials a la ciutadania. A hores d’ara un miler de treballadors i treballadores municipals estan portant a terme la seva tasca en modalitat de teletreball. Això permet que l’Ajuntament centri els esforços davant la crisi i garanteixi els serveis als ciutadans i ciutadanes.
 1. Avui ha començat el dispositiu activat per Creu Roja Sabadell, Rebost Solidari de Sabadell i l’Ajuntament per distribuir a la Fira Sabadell els lots d’alimentació a usuaris del Rebost. Un dispositiu que, recordem, complementa el repartiment que continuen fent entitats del Rebost i centralitza el d’aquelles que no poden continuar portant-lo a terme, atès que els seus voluntaris i voluntàries són majoritàriament persones grans. L’Ajuntament està treballant per obrir dos nous espais de distribució al nord i al sud de la ciutat per reduir al màxim els desplaçaments de la població. 
 1. Sobre el suport a les famílies amb fills que reben ajuts menjador, l’Ajuntament està a l’espera de rebre les targetes moneder de la Generalitat que contribueixin a la despesa d’alimentació que hauran d’afrontar les famílies mentre els centres educatius estiguin tancats. Mentrestant, l’Ajuntament ha posat en marxa el mecanisme per garantir l’alimentació d’aquests infants a través de prestacions d’urgència social, i gestiona les situacions de vulnerabilitat que es puguin detectar o que ja estiguin en seguiment. Cal recordar que el 010 es el número de referència per qualsevol consulta relacionada amb aquestes qüestions.
 1. D’altra banda, l’Ajuntament està estudiant mesures en el parc d’habitatges municipals per pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de l’Estat d’Alarma.
 1. L’Ajuntament recorda que no es cobraran les quotes corresponents als serveis municipals no prestats per l’aturada de l’activitat. En alguns casos, ja s’havia generat el rebut corresponent al mes de març i, per tant, aquests imports seran regularitzats als rebuts següents. A partir d’ara no s’emetran més rebuts fins que no es reprengui l’activitat. Aquesta mesura afecta les escoles bressol municipals, l’Escola de Música i Conservatori, l’Escola Illa, el Gimnàs Municipal, les piscines municipals Joan Serra i les quotes proporcionals dels programes d’activitats físiques per a gent gran i per a adults. D’altra banda, es retornarà l’import de les entrades per als espectacles que s’havien de portar a terme als equipaments municipals. I també es retornaran les taxes abonades per a la reserva de sala i serveis auxiliars al Casal Pere Quart i als centres cívics.
 1. En l’àmbit educatiu, es recorda així mateix que el Departament d’Educació de la Generalitat va anunciar l’ajornament de tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes. Els centres escolars municipals que veuen alterats els seus calendaris de matriculació, proves d’accés i preinscripció són: les escoles bressol municipals, l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional i l’Escola d’Art i Disseny Illa. A hores d’ara s’està a l’espera del calendari alternatiu que pugui establir la Generalitat.
 1. L’Ajuntament, en coordinació amb les entitats econòmiques, continua treballant per consolidar i definir noves mesures de suport al teixit econòmic en aquesta situació excepcional i reduir l’impacte que el coronavirus pugui tenir en l’economia de la ciutat.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19