PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Març
2020

COVID-19: L’Ajuntament i entitats econòmiques es reuneixen per sumar esforços que contribueixin a reduir l’impacte del coronavirus a l’economia de la ciutat

COVID-19: L’Ajuntament i entitats econòmiques es reuneixen per sumar esforços que contribueixin a reduir l’impacte del coronavirus a l’economia de la ciutat

Ajuntament i representants de les principals entitats econòmiques de Sabadell s’han reunit aquest matí telemàticament per analitzar conjuntament les mesures d’àmbit econòmic que en relació amb l’estat d’alarma estan proposant el Govern de l’Estat, la Generalitat i l’administració municipal. Han participat a la trobada l’alcaldessa, Marta Farrés; Gabriel Torras (Centre Metal·lúrgic i també en representació del CIESC); Ramon Alberich (Cambra de Comerç); Josep M. Catalan i Miquel Martínez Setien (PIMEC Vallès Occidental); Núria Aymerich (Gremi Fabricants); Jordi Obradors (en representació de les associacions de comerciants i la restauració); el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert; la tinenta d’alcaldessa, Montse González, i tècnics municipals.

Durant la reunió, tant l’Ajuntament com els representants de les diferents entitats han coincidit en la voluntat de sumar esforços amb l’objectiu de donar suport al teixit econòmic en aquesta situació excepcional i reduir l’impacte que el coronavirus pugui tenir en l’economia de la ciutat.

Entre les mesures que s’han apuntat durant la trobada, s’elaborarà documentació conjunta adreçada a empresaris i autònoms on es recullin tots els ajuts aprovats amb motiu de l’Estat d’Alarma. Es recopilaran mesures tant de l’Estat, de la Generalitat i de l’Ajuntament, així com l’operativa per poder accedir a aquets ajuts a mida que es vagi concretant. També es crearà un canal conjunt per facilitar aquesta informació i respondre als dubtes que puguin sorgir.

Durant la reunió s’han compartit altres necessitats com establir vies de mediació conjuntes adreçades als comerços que tinguin problemes per afrontar el lloguer dels seus locals, atesa la situació de tancament obligatori per l’estat d’alarma. En aquest sentit, es vol evitar que algun establiment hagi de cessar la seva activitat de forma definitiva pels efectes del tancament temporal, intentant trobar solucions que no perjudiquin a tercers, en aquest cas als propietaris d’aquests locals.

Amb la voluntat d’anar analitzant conjuntament la situació i sumant noves mesures de suport al teixit econòmic, es programaran reunions periòdiques com la que s’ha celebrat aquest matí. En aquestes reunions es coordinaran altres necessitats específiques que puguin sorgir.

El conjunt d’accions es sumarà a les anunciades ahir per l’Ajuntament amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la restricció d’activitats i donar suport al teixit econòmic i comercial de la ciutat. En aquest marc, s’ha previst que els establiments afectats pel tancament obligatori i durant el temps que duri l’Estat d’Alarma no hauran de pagar les taxes de residus, mercats, d’encants (mercadillos) i la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars. En els casos en què ja s’hagués cobrat import, s’articularien mecanismes per a retornar-ho o regularitzar-ho als següents trimestres.

També s’ha aprovat l’ampliació del pagament de l’impost de vehicles i la taxa de guals fins al 5 de maig i l’IBI fins al 31 de juliol, sense perjudici que aquest calendari es pugui anar adaptant en funció de la durada de l’estat d’alarma. Aquesta adaptació del calendari fiscal també podria afectar d’altres impostos molt vinculats amb l’activitat econòmica, com és el cas de l’IAE.

Categories Ajuntament, Comerç, coronavirus, Empresa, Economia i treball, Treball, Salut Tags activitat comercial, coronavirus, Covid-19