PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Novembre
2020

Es proposa prorrogar per un any el contracte de Servei d’Atenció Domiciliària mentre es prepara una nova licitació

Amb la nova licitació es vol adaptar el servei a les noves condicions salarials i a un model d’atenció més propera, flexible i diversificada.

Es proposa prorrogar per un any el contracte de Servei d’Atenció Domiciliària mentre es prepara una nova licitació

El Ple de desembre sotmetrà demà a aprovació la pròrroga, fins al 31 de desembre del 2021, del contracte del Servei d’Atenció Domiciliària tal i com es contemplava a la licitació, que preveia un contracte de dos anys (2019-2020) i dos anys més , any per any, de possible prorroga.

D’aquesta manera durant l’any que ve es mantindria el contracte amb l’entitat Accent Social SL, per un import de 5,5 milions d’euros.

L’any 2021 es preveu fer una nova licitació per respondre a les condicions salarials del nou Conveni del Sector de serveis d’atenció domiciliaria, amb un increment important dels salaris de les treballadores, un 12% entre 2019 i 2022. Això suposarà un augment important en la partida que l’Ajuntament destina a aquest servei.

D’altra banda, la mateixa dinàmica del servei, les necessitats de les persones que necessiten suport a la llar i l’impacte derivat de la COVID-19 requereixen incorporar al nou concurs millores en la línia d’aproximar i personalitzar-lo més així com millorar l’atenció a col·lectius com infants i persones amb problemàtica de salut mental.

La pròrroga, per l’any 2021, està fonamentada en el bon funcionament del servei –que, a més, ha resultat essencial en els darrers mesos de pandèmia– i la necessitat de garantir la prestació del servei a les persones més fràgils, al mateix temps que es garantia la seguretat tant de les treballadores com de les persones usuàries. Cal destacar que s’han registrat pocs casos de persones i treballadores afectades per la COVID-19, gràcies a la correcta aplicació dels protocols de protecció.

En aquesta línia de prevenció i protecció de la salut de treballadores i persones usuàries s’han programat amb l’ICS cribatges, amb proves PCR, cada tres setmanes a les treballadores del SAD municipal.

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) té com a objectiu contribuir a què les persones amb cert grau de dependència o necessitat de suport puguin continuar vivint a casa amb qualitat de vida.

Actualment el SAD, ofereix 280.000 hores anuals de servei i atén a 1.315 usuaris i usuàries, oferint ajut personal i domèstic per compensar les limitacions que tenen algunes persones per fer les activitats quotidianes del dia a dia (higiene, mobilització, àpats, neteja i ordre de la casa, etc.) També es gestiona el banc d’ajudes tècniques que fa préstec de 34 llits articulats i 43 grues per ajudar a la mobilització i higiene.

A mes hi ha altres serveis al domicili com ara els àpats que arriben a 90 persones i la teleassistència que arriba a 5.200 persones majors de 65 anys. Aquest any també s’estan fent arranjaments, amb el suport de Diputació de Barcelona, canvi de banyera per plat de dutxa, a 30 llars de persones grans.

Categories Ajuntament Tags mova licitació, ple, servei d'atenció domiciliària