PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
07
Juny
2018

Sabadell homenatja dues germanes menors assassinades per l’exèrcit nazi durant la massacre a Oradour-sur-Glane

Serà diumenge vinent, a les 12 del migdia, al barri de la Creu de Barberà, i es col·locaran dues llambordes stolpersteine en record seu

Sabadell homenatja dues germanes menors assassinades per l’exèrcit nazi durant la massacre a Oradour-sur-Glane

El diumenge 10 de juny, a les 12 del migdia, a la plaça de la Creu de Barberà, l’Ajuntament de Sabadell i el Memorial Democràtic de Catalunya homenatjaran Emília i Angelina Masachs Borruel, dues germanes sabadellenques que van ser assassinades farà just 74 anys per l’exèrcit nazi durant la massacre que va tenir lloc a Oradour-sur-Glane (França) el 10 de juny de 1944. Tenien 11 i 7 anys, respectivament.

A l’acte hi seran presents Maties Serracant, alcalde de Sabadell; Carme Garcia, directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat de Catalunya; David Ferrer, estudiós, membre de l’Amical Mauthausen i col·laborador del Centre pour la Mémoire d’Oradour-sur-Glane, com també el Trio Haydn.

Posteriorment, a 2/4 d’1 del migdia, dues llambordes stolpersteine dissenyades per l’artista alemany Gunter Demnig es col·locaran a la carretera de Barcelona, 558, davant l’últim domicili de la família Masachs-Borruel abans d’exiliar-se, on hi havia hagut el popular bar El Lliri.

Amb aquesta actuació, Sabadell és la primera ciutat catalana i la segona de l’Estat espanyol que fa un homenatge a unes de les víctimes d’aquells fets allà on havien viscut abans de la guerra. I és la primera vegada que s’instal·len unes llambordes stolpersteine en record a unes víctimes del nazisme en sentit més ampli que no pas el de la deportació als camps d’extermini nazis.