PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
19
Mai
2022

Sabadell torna a celebrar la Fira del Comerç Just i les Finances Ètiques

La commemoració del Dia Mundial del Comerç Just recupera la presencialitat amb diverses activitats, dissabte 21 de maig a la plaça del Mercat Central

Sabadell torna a celebrar la Fira del Comerç Just i les Finances Ètiques

El proper dissabte 21 de maig s’organitza la Fira del Comerç Just i les Finances Ètiques, amb l’objectiu de donar a conèixer alternatives de consum solidàries, equitatives i sostenibles. És una iniciativa del Consell de Solidaritat i del programa de Cooperació, que ha comptat també amb el suport dels àmbits de Consum i d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Sabadell.

De 10 a 14 hores es podrà visitar la Fira, a la plaça del Mercat Central, i que comptarà amb la presència de diverses entitats de l’àmbit de cooperació i les finances ètiques: Oxfam Intermón, La Lliga dels Drets dels Pobles, Agermanament sense fronteres, Fundació Escola Solidària, Fundació Seira i COOP57. Durant la jornada hi haurà tast de cafè de comerç just i photocall, a més d’una actuació del grup sabadellenc de batucada Bandtumbats.

A les 12h es llegirà el manifest de La Coordi de Comerç Just i Finances Ètiques, que aplega diverses entitats de Comerç Just i amb la qual, un any més, Sabadell es coordina i s’alinea amb la campanya del Dia Mundial del Comerç Just (el segon dissabte de maig).

A banda de la fira, durant aquests dies i fins al 23 de maig es pot visitar l’exposició “I tu, què tries? Descobreix les alternatives de consum al teu abast”, de La Coordi de Comerç Just i Finances Ètiques, a la Biblioteca Vapor Badia (c. de les Tres Creus, 127). També es poden consultar més activitats relacionades a la web de l’Ajuntament de Sabadell.

Comerç Just durant tot l’any

Les activitats d’aquest dissabte s’emmarquen en la campanya de foment del Comerç Just que es duu a terme de manera continuada des de la Comissió d’Educació per la Ciutadania Global del Consell de Solidaritat i Cooperació.

Un dels resultats de la tasca feta és la Guia de Comerç Just, que es pot consultar en línia i de forma gratuïta. En aquesta guia s’explica què és el Comerç Just i es donen a conèixer alguns establiments on es poden trobar productes d’aquest tipus, a més d’incloure receptes i d’altres informacions d’interès. La Guia s’ha elaborat de forma col·laborativa entre entitats de cooperació i l’Ajuntament de Sabadell.