PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

08
Març
2024

El Saló de Plens acull l’acte institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

El Saló de Plens acull l’acte institucional del 8 de març,  Dia Internacional de les Dones

Avui divendres, 8 de març, el Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones. Sabadell commemora el 8 M amb un programa conformat per més de 50 activitats, promogut per la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i l’Ajuntament i que recull una àmplia participació, amb propostes organitzades per prop de 40 entitats i associacions.

L’acte institucional ha inclòs lectures poètiques de diferents autores, a càrrec de la comunicadora, Elisabet Carnicer, acompanyada de la flautista Montserrat Munill. Així mateix Eulàlia Corral, membre de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, ha llegit el Manifest de la Taula.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha subratllat que les dones

“volem igualtat i justícia. Això no va d’anar contra ningú, no va de dones contra homes, va d’humanisme”,

ha dit senyalant les diferents discriminacions que les dones pateixen només pel fet de ser-ho en àmbits com el laboral, el salarial o en del repartiment del temps, entre molts altres.

“Ser feministes no és una opció sinó una necessitat”

i ha remarcat que

“cal combatre les discriminacions però també els discursos que neguen o posen en dubte que aquestes existeixin”.

Per això

“el feminisme no només no ha anat massa lluny, sinó que ha de seguir avançant”.

Al programa d’activitats del 8M es recullen tot un seguit de propostes que es realitzen durant tot el mes de març, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania diverses opcions de participació ciutadana al voltant de la commemoració dels drets de les dones, amb espais de formació, sensibilització i debat.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags Acte institucional 8M, Actes 8M, Dia Internacional de la Dona