PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

04
Març
2022

L’Ajuntament donarà una subvenció d'emergència de 5.000 euros destinada a l’ajuda a Ucraïna

L’Ajuntament donarà una subvenció d'emergència de 5.000 euros destinada a l’ajuda a Ucraïna

L’Ajuntament tramitarà una subvenció d'emergència de 5.000 euros destinada a l’ajuda a Ucraïna. De fet, la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. D’aquesta manera, es poden adaptar els recursos i materials a les necessitats que vagin sorgint en cada moment.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha comentat que:

“Ucraïna necessita de la nostra solidaritat i n'estem molt orgullos de com Sabadell hi està responent. Estem rebent una multitud d'oferiments per part dels nostres i les nostres conciutadanes i de les entitats de la ciutat per recollir ajuda, per veure com poden ajudar i per acollir refugiats i refugiades. L'Ajuntament en aquests moments ha de dedicar tots els serveis a poder donar resposta a aquesta solidaritat, per això hem obert una pàgina web que ofereix tots els recursos i també hem decidit fer una subvenció d'emergència a Ucraïna per import de 5.000 euros”.

Davant l’ofensiva militar de Rússia contra Ucraïna, l’Ajuntament de Sabadell ha organitzat un circuit per centralitzar i organitzar l’ajuda humanitària a la població ucraïnesa, en la línia que estableixen la majoria d'organitzacions. Totes les sol·licituds d’informació, consultes o preguntes es poden enviar al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Un cop es rebin les consultes o peticions d’informació, aquestes es derivaran a l’Oficina del Voluntariat –si es tracta d’oferiments d'ajut a persones refugiades–, al programa de Cooperació quan es tracti d'iniciatives ciutadanes o institucionals de recaptació de fons o materials per a Ucraïna i països veïns, al programa d’Acollida o el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants –en cas que siguin peticions de reagrupament familiar, sol·licituds d’acollida, contacte o recerca de població– o bé a Acció Social –casos d’ajuda en la recerca d’habitatge–.

D’altra banda, hi ha iniciatives privades com comerços i entitats de la ciutat que també s’han sumat a la recollida de material (roba i /o aliments). El Centre Educatiu Jaume Viladoms recull menjar, medicaments, mantes, sacs de dormir, productes d’higiene, etc. L’equipament educatiu s’ha coordinat amb el consolat General d’Ucraïna a Barcelona per fer arribar al país tota la recaptació. Més informació a https://www.jviladoms.cat. Per conèixer el llistat complet i actualitzat de les diverses iniciatives podeu consultar el web sabadell.cat.

Algunes de les organitzacions que en aquests moments estan recaptant fons per ajuda humanitària a la població ucraïnesa són les següents:

Les representacions diplomàtiques a disposició de ciutadans ucraïnesos o bé per conèixer la situació al país de familiars ucraïnesos són:

  • Emergències consulars 620 641 324
  • Ambaixada Ucraïna a Madrid: 91 748 93 60
  • Ambaixada Ucraïna a Madrid correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Consulta Ucraïna a Barcelona: 93 402 89 56

El dia 24 de febrer la Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat una moció de condemna de l’atac de Rússia a Ucraïna. Text de la moció. També el passat dimarts 1 de març es va convocar una concentració de rebuig a l’atac de Rússia contra Ucraïna. L’Ajuntament es va adherir a la declaració institucional de la Federació de Municipis de Catalunya, de l'Associació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació.

Recordem també que cada dijous al vespre, a la plaça del Doctor Robert, es reuneix la Roda de la pau, una iniciativa ciutadana que va néixer l’any 2003 i que setmanalment aplega persones que reivindiquen la pau i la fi de totes les guerres i els conflictes armats.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere