PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell amb Ucraïna

VOLS AJUDAR?

  • DONATIUS ECONÒMICS
   Davant l’ofensiva militar de Rússia contra Ucraïna, la ciutadania de Sabadell es pregunta com ajudar la població ucraïnesa. Des de l’Ajuntament de Sabadell, i en la línia que estableixen la majoria d'organitzacions internacionals, volem destacar que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. D’aquesta manera, es poden adaptar els recursos i materials a les necessitats que vagin sorgint en cada moment.
   Algunes de les entitats que en aquests moment estan recaptant fons per ajuda humanitària a la població ucraïnesa són les següents:

  • DONATIUS MATERIALS

   D’altra banda, a Sabadell s’han posat en marxa diverses iniciatives de recollida d’aliments, medicaments i roba, entre d’altres:
   • Centre educatiu Jaume Viladoms: recull menjar, medicaments, mantes, sacs de dormir, productes d’higiene, etc. Coordinats amb el consolat General d’Ucraïna a Barcelona. Més informació a https://www.jviladoms.cat
   • Centre educatiu Escola Pia: recull material sanitari, medicaments per a infants, sacs de dormir, mantes i màrfegues. Fins al 21 de març.
   • Farmàcia (c. de Sol i Padrís 114): recull medicaments en col·laboració amb una església greco-catòlica ucraniana de Barcelona
   • Assamblea Nacional Catalana - Sabadell per la independència: recull aliments, material sanitari, i altres. Més informació.
   • Associació de Veïns de Can Deu: recull medicaments, aliments i roba, al Centre Cívic de Can Deu i coordinats amb el consolat d’Ucraïna a Barcelona. Més informació en aquest cartell
   • Associació de Veïns del Torrent del Capellà: recull medicaments, aliments i roba, en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Can Deu. Més informació en aquest cartell. Lloc de recollida: c/ Magnòlies, 21
   • L’Església Santuario de Sta. Maria del Perpetuo Socorro: recull medicaments, mantes i roba tèrmica, bolquers (diferents talles) i menjar per bebès (no vidre). Llocs: Centres Cívics de Concòrdia, Ca n’Oriac i Creu de Barberà. Dies: Del 14 al 25 / Horari: De dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 20h.


VOLS ACOLLIR PERSONES REFUGIADES?

Acollir una família o un menor 

 • Acollida d’una família

Si tens una habitació o un habitatge lliure per acollir una família, envia el formulari de contacte.

El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya, és el organisme oficial que centralitza l’acollida de les persones provinents d’Ucraïna.

 • Acollida d’un menor 

Si et vols oferir per acollir un menor: envia el formulari o truca al 900 500 912.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) n'assumeix la tutela i s'atorga la guarda provisional a la família.

Més informació: https://web.gencat.cat/ca/ucraina/com-colaborar/acollir-una-familia-o-un-menor/


FAMILIARS UCRAÏNESOS

Per conèixer la situació al país de familiars ucraïnesos i ucraïneses, pots posar-te en contacte amb les representacions diplomàtiques:

 • Emergències consulars. Telèfon: +34 620 641 324
 • Ambaixada d’Ucraïna a Madrid. Telèfon: +34 91 748 93 60. Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Consolat d’Ucraïna a Barcelona. Telèfon: +34 93 402 89 56.

Si vols iniciar els tràmits per al reagrupament de familiars, contacta amb el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants al telèfon 93 727 29 75 o el correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


 COM TROBAR A UN FAMILIAR?

 Formulari habilitat per Creu Roja: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=-QiRdbPNBEu5dj6bPZrQvqVvMv8-LLREmxVE3SheD59UQUhIV0ZVTlVFQjdDUFQxSUlORFkwT0oyUy4u


VOLS FER VOLUNTARIAT?

Si vols fer voluntariat en alguna de les entitats de Sabadell que estan col·laborant en el Programa català de refugi de la Generalitat de Catalunya, omple aquest formulari i et farem arribar la informació de les necessitats que hi hagi en cada moment.