PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

22
Gener
2018

La Comissió de la Convivència de Sabadell ha gestionat des de la seva creació més de 60 denúncies

L’organisme treballa per defensar el respecte a la diversitat i combatre qualsevol discriminació racista, xenòfoba o homòfoba

La Comissió de la Convivència és un instrument ciutadà de seguiment i d’intervenció directa, en casos d’agressions o discriminacions per raó de xenofòbia, racisme o homofòbia. Integrat per representants de l’Ajuntament, Grups municipals, cossos de seguretat, el Col·legi d’Advocats de Sabadell, el Síndic de Greuges, entitats cíviques i socials i els sindicats CCOO i UGT, l’organisme treballa per l’atenció integral a les víctimes i proporciona l’assistència jurídica com a acusació particular, compareixent en alguns casos el propi Ajuntament com a acusació popular.

Des de la seva creació, l’any 2004, la Comissió de la Convivència ha gestionat unes 60 denúncies, per defensar la diversitat i combatre els delictes d’odi.

En 17 casos, les denúncies s’han traduït en sentències fermes i condemnes per a responsables de conductes discriminatòries o violentes, entre els quals algunes persones d’ideologia neonazi de la ciutat. Així ha estat recentment amb la sentència de 2 anys i 6 mesos de presó per a J.A.E., pels delictes de provocació i incitació a la discriminació, a l’odi i a la violència i pel delicte de tinença d’armes prohibides. Un cas en el qual l’Ajuntament de Sabadell s’havia presentat com a acusació particular i que es va començar a investigar l’any 2013, arran de les diligències d’investigació obertes per la Fiscalia de Delictes d’odi de Barcelona.

La Comissió de la Convivència continuarà treballant, promovent la coordinació i col·laboració de l’administració, la societat civil, cossos policials i representants de l’àmbit jurídic per promoure i garantir el respecte a tots els ciutadans i ciutadanes i el rebuig a qualsevol actitud o actuació discriminatòria.

En declaracions de la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz:

A banda del compromís polític inequívoc en la lluita contra les discriminacions i les agressions, és important tenir instruments compartits amb la ciutadania i les entitats, com és el cas de la Comissió de la Convivència. D’aquesta manera podem plasmar aquest compromís en actuacions reals com pot ser el fet que l’Ajuntament és presenti com a acusació quan així es valora des de la comissió.