PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

18
abril
2017

L’Ajuntament promou les relacions entre generacions per tal de millorar la convivència i la cohesió de la ciutadania

L’objectiu del Govern és promoure i facilitar espais de creació de vincles compartits entre persones amb diferents edats

L’Ajuntament promou les relacions entre generacions per tal de millorar la convivència i la cohesió de la ciutadania

L’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració, entre d’altres, de la Coordinadora de Casals de Gent Gran i l’Espai Jove Ludojove, impulsa aquest dies un recull d’activitats intergeneracionals coincidint amb el Dia Europeu de la Solidaritat entre les Generacions, que té lloc el proper 29 d’abril.

Durant la presentació, avui, la tinenta d’alcalde i regidora de Cicles de Vida, Marisol Martínez, ha destacat que "la convivència ens fa més solidaris, i també ens ha de portar a la cohesió social, a la participació inclusiva i a la igualtat per fer de la nostra societat un espai òptim per a persones de totes les edats. Tant és així que els poders públics som responsables de facilitar aquestes espais de relació i aquest govern això ho té molt present, ja que en realitat, no hi ha grans diferències: tots hem passat pel mateix o hi passarem”.

Per la seva banda, Teresa Sererols, presidenta de la Coordinadora de Casals de Gent Gran, ha assenyalat que la iniciativa "servirà per acostar les generacions i enriquir-nos. Hem tingut experiències positives com alguna sortida o la tómbola solidària del Nadal i això ens fa pensar en què el programa serà un èxit. És un primer pas, però hem de continuar treballant, sobretot amb el segment de joves adolescents, que és el que més costa d’implicar”.

Activitats destacades

El programa inclou una desena de propostes com ara la Jornada lúdica intergeneracional del dia 28 d’abril a les 16.30 h. L’activitat proposa un espai de joc a la plaça de Sant Joan, on les famílies podran jugar conjuntament, de manera que els adults tindran l’oportunitat de jugar amb jocs de quan ells eren nens i podran ensenyar als més petits. Una altra activitat que es durà al Mercat de Sant Joan, el dia 20 a les 5 de la tarda, proposa tallers per fer galetes, punts de llibres i postals.

Els contes també seran protagonistes amb dues sessions a diferents espais. La primera, el dia 19 d’abril a l’escola Font Rosella, de 10 a 11 del matí, dins del programa Ciutat i Escola, en la qual a través de l’explicació de contes breus es promourà la relació entre avis i néts, recuperant la figura de la gent gran rondallaire. La segona cita serà el dia 25 al Mercat de Sant Joan de 17 a 18 h.

En relació amb el programa, el representant de l’Aula d’Esplai del Vallès, Sergi Gil, ha destacat que "les activitats serviran per acostar les generacions i així, d’una banda, la gent gran pot aportar experiència en molts àmbits i, de l’altra, el jovent pot transmetre les seves inquietuds i coneixements. És el cas d’algunes experiències pilot fetes al Complex Alexandra, on, per exemple, la gent gran ensenya horticultura als nois i noies i a canvi aquests els ajuden a fer servir telèfons i tabletes”.

Potenciar espais de convivència intergeneracional

Tal com recull el Pla de Mandat 2016-2019, la segmentació social i generacional és cada vegada més acusada i l’ostracisme generacional comporta una pèrdua de valors a la comunitat. Per aquesta raó l’Ajuntament té com a objectiu prioritari promoure de manera activa i facilitar espais de creació de vincles compartits entre persones amb diferents edats.

La relació entre dues persones amb àmplies diferències d’edat, de diferents generacions, esdevé important per a totes dues, ja que el coneixement de l’altra enriqueix i fa créixer personalment, escurça distàncies i fa més fàcil entendre la diversitat de la comunitat i, anant més enllà, de la societat on vivim.

 

Categories Drets de la ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags ajuntament, generacions, igualtat, vincles