PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

21
Setembre
2022

Sabadell commemora els 60 anys de les riuades del Vallès amb un itinerari pel riu Ripoll

Serà aquest diumenge, 25 de setembre, d’11 a 13 h

Sabadell commemora els 60 anys de les riuades del Vallès amb un itinerari pel riu Ripoll

Aquest diumenge, 25 de setembre, farà 60 anys de les riuades de 1962 al Vallès Occidental. Per recordar aquest fet, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) durà a terme un itinerari pel riu Ripoll. Amb l’ajuda d’imatges històriques i de documents sonors, l’itinerari recrearà el que va significar aquella tragèdia per a Sabadell. Segons xifres oficials, les riuades van causar 32 morts a la ciutat i uns 700 a les diverses localitats vallesanes afectades. L’activitat, que tindrà lloc d’11 a 13 h, és gratuïta i cal inscriure’s prèviament trucant al 93 727 85 55.

En la passejada es veuran especialment els indrets propers al barri de Sant Oleguer, on els aiguats van fer més destrosses. La ruta inclou, per exemple, la fàbrica de Cal Grau i les cases de cal Sec. També s’explicaran les obres que es van dur a terme al riu en el marc del Parc Fluvial, justament per prevenir les conseqüències de futures riuades.

Conferència al Casal Pere Quart

D’altra banda, el divendres 14 d’octubre, a les 18.30 h, hi ha prevista una conferència a càrrec d’Arnau González Vilalta, Doctor en Història i professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Sota el títol “Fotografiant l’abús de poder: Antoni Campana i la riuada de 1962”, la xerrada tindrà lloc al Casal Pere Quart. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia.

Aquestes activitats s’emmarquen en el Pla de Memòria Democràtica de Sabadell 2022-2026, aprovat al passat mes de març, que recull com un dels eixos de treball la divulgació de la història per construir una memòria ciutadana. En aquest cas, la recuperació de la memòria de les migracions i el creixement de la ciutat als anys seixanta.

Vídeo de les riuades