PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
          

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Pla de la memòria democràtica
Taula d'entitats
Espais de memòria
Memòria de la deportació
Història de Sabadell
Recursos per al professorat

Pla de memòria democràtica

Al ple del 3 de març de 2022 es va aprovar el PLA DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA DE SABADELL.

D'altra banda, us podeu descarregar també el document "LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE SABADELL 2020: INFORME DE SITUACIÓ I PROPOSTES DE FUTUR"

MARC COMPETENCIAL I FONAMENTS DE DRET

Llei 20/2022, de 19 d’octubre, de Memòria Democràtica.

L’Estatut de Catalunya, en l’article 54, determina que la Generalitat i els altres poders públics han de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya, com a patrimoni col·lectiu que doni testimoni de la resistència i la lluita pels drets i les llibertats democràtiques.

La Llei 13/2007, del 31 d’octubre, en què el Parlament de Catalunya aprova la creació del Memorial Democràtic, com a entitat de dret públic dotada de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar, tant en l’àmbit públic com en el privat, en l’exercici de les funcions que aquesta Llei encomana. (Actualment es debat al Parlament l'Avantprojecte de llei de memòria democràtica de Catalunya)

El 28 de febrer de 2010, mitjançant una Ordre del Departament d’Interior de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, es crea la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya.

El 5 d’octubre de 2010 el Ple municipal de Sabadell s’adhereix a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya.

El 25 abril de 2016 l’Ajuntament de Sabadell aprova l’adhesió a la xarxa Mai Més, de l’Amical de Mauthausen.

El 5 d’octubre de 2021 el Ple municipal de Sabadell aprova la signatura d’un nou conveni amb la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya.

El 3 de març de 2022 el Ple municipal de Sabadell aprova el Pla de Memòria Democràtica de Sabadell (2022-2026).

 

RECULL COMPLET DE MARCS LEGISLATIUS (Parlament de Catalunya – Direcció d’Estudis Parlamentaris)