PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

16
Setembre
2022

Sabadell participa al fòrum internacional “Corresponsabilitat política local i protecció internacional dels #DDHH”

Sabadell participa al fòrum internacional “Corresponsabilitat política local i protecció internacional dels #DDHH”

Aquest dijous i divendres ha tingut lloc a Barcelona el fòrum internacional “Corresponsabilitat política local i protecció internacional dels #DDHH”, una trobada de municipis i ciutats de diferents països per promoure i enfortir el treball que es fa arreu d’Europa i d’Amèrica Llatina per la defensa dels drets humans. Des de Sabadell s’ha participat aquest matí en la taula rodona “Consells de Cooperació i accions d’incidència i possibilitats d’acció”.

Representants del programa de Cooperació de l’Ajuntament de Sabadell i de la Comissió Permanent del Consell de Solidaritat i Cooperació han intervingut per donar a conèixer les últimes accions impulsades pel Consell i per explicar com s’han renovat les seves sessions de treball, amb una mirada intergeneracional i amb l’objectiu d’impulsar noves formes de participació i de construir una identitat pròpia com a cooperació de Sabadell.

Actualment les trobades del Consell compten amb diferents dinàmiques de grup que incentiven l’escolta i les aportacions entre les parts participants, també amb un paper més actiu de les persones que participen en les diferents comissions de treball. D’aquesta manera, s’impulsa la col·laboració i el treball en xarxa entre tots els agents que formen part del Consell, uns canvis que s’han valorat molt positivament tant per part de l’Ajuntament com de les entitats.

Precisament aquest és també l’objectiu del fòrum, crear un espai dinàmic d’interacció i diàleg entre representants de governs locals, organitzacions civils locals i internacionals i membres de les xarxes de municipis i ciutats defensores dels drets humans de diferents països. El fòrum està organitzat per la Red Española para el Desarrollo Sostenible (Reds) en col·laboració amb el Centro Iberoamericano de Desarrollo Estratégico Urbano (CIDEU) i amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

El Consell de Solidaritat i Cooperació de Sabadell

El Consell de Solidaritat i Cooperació es va crear l'any 2009 amb l'objectiu de generar un espai d'intercanvi i de participació de totes les entitats que el formen i que treballen per la cooperació i la solidaritat a la ciutat. El Consell està format per entitats, l'Ajuntament, grups municipals i altres agents. A banda de les sessions plenàries actualment compta amb diversos grups de treball: la comissió permanent, la comissió de gènere i la comissió d’educació per la ciutadania global.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags Cooperació, drets humans