PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

02
Desembre
2021

Sabadell participa en el procés de Diagnòstic sobre corresponsabilitat política i protecció internacional dels Drets Humans

El diagnòstic l’impulsa REDS i s’ha fet conjuntament amb 16 municipis d’arreu de Catalunya

Sabadell participa en el procés de Diagnòstic sobre corresponsabilitat política i protecció internacional dels Drets Humans

Aquesta setmana es va presentar el Diagnòstic sobre corresponsabilitat política i protecció internacional dels Drets Humans des dels governs locals de Catalunya, una iniciativa de l’equip de la  Red de Solidaridad para la Transformación Social (REDS). En l’elaboració del diagnòstic hi han participat setze municipis d’arreu de Catalunya, que han explicat les seves experiències i han reflexionat conjuntament sobre els reptes de futur en matèria de Drets Humans.

Des dels Programes de Cooperació i Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell s’ha participat en dos grups d’intercanvi sobre protecció internacional dels drets humans, en l’àmbit tècnic i polític. En aquestes sessions s’han compartit iniciatives i reflexions entre els diferents municipis participants i amb la perspectiva també de càrrecs polítics, en aquest cas amb la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.

D’altra banda, entitats de cooperació de la ciutat com Taller d’Art Cultura i Creació, Fundació Escola Solidària i La Lliga dels Drets dels Pobles també han pogut compartir la seva visió i experiència amb diverses entitats dels altres teixits locals.

Com a resultat, el document, disponible al web de Reds recull les aportacions d’administracions locals i entitats, i convida a reflexionar sobre el paper fonamental que tenen els governs locals a Catalunya en la promoció i protecció dels Drets Humans.

Programa de Drets Humans a Sabadell

Cada any al voltant del Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre) s’organitza a Sabadell el Programa de Drets Humans 2021, enguany amb una quarantena de propostes per donar a conèixer i sensibilitzar sobre els drets humans, promoure la reflexió entorn aquests drets i la seva vigència en l’actualitat, i reivindicar un cop més el compromís de la ciutadania en la seva defensa. Les activitats, en diferents formats i adreçades a tots els públics, són fins al 18 de desembre i es poden consultar en aquest enllaç.