PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

11
Gener
2023

Valoració molt positiva del servei de cangur de Nadal, on han participat prop d’una vuitantena d’infants

Valoració molt positiva del servei de cangur de Nadal, on han participat prop d’una vuitantena d’infants

El servei de cangur gratuït que s’ha posat en marxa aquest Nadal a la ciutat per infants de 3 a 12 anys ha tingut una molt bona acollida. Un total de 78 infants han pogut gaudir del servei, que s’ha ofert coincidint amb el període de vacances escolars, en horari de matí i tarda i en dos espais de la ciutat.

Al local del Moviment d’Esplai del Vallès, ubicat a la Creu Alta, el servei ha tingut una ocupació plena pràcticament durant les dues setmanes i en totes les franges horàries, mentre que al casal cívic i comunitari Sabadell Centre les principals demandes han estat als matins.

En total, més d’un centenar de persones s’han mostrat interessades pel servei. La major part de les famílies que n’han fet ús ha estat per a fills i filles de 3 a 7 anys, provinents de diferents barris de la ciutat.

Com afirma la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Marta Morell:

“Els dos espais cangur han facilitat que les famílies puguin conciliar la vida laboral amb la familiar durant el període no lectiu de nens i nenes. Aquestes iniciatives innovadores son molt necessàries i cal impulsar-les des de l'Ajuntament, perquè entre totes hem de contribuir a tenir una ciutat mes igualitària”.

Als espais de cangur els infants han comptat amb una programació d’activitat diversa i adaptada a totes les franges d’edat amb tallers, contes, jocs, activitats al pati, etc. També han fet una sortida al Parc Catalunya i han participat en algunes de les activitats de Nadal, com l’espectacle “Somriu al Nadal”.

Aquest servei s’ha finançat amb el Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, mitjançant el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és promoure accions que facilitin la conciliació de les famílies amb infants, crear llocs de feina en aquest sector i reconèixer la cura no formal.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere, Infància Tags Conciliació familiar, Espai Cangur, Nadal 2022