PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

27
Febrer
2020

Els actes commemoratius del 8 de març promouen la connexió de les dones i la sexualitat

El programa compta amb més d’una quarantena d’activitats

Els actes commemoratius del 8 de març promouen la connexió de les dones i la sexualitat

La commemoració del Dia Internacional de les Dones d’aquest 2020 a Sabadell promou la sensibilització i la reflexió entorn de la sexualitat i el programa inclou tot un seguit d’accions, tallers i conferències entorn d’aquest tema. L’objectiu és revertir el paper que les dones han tingut fins ara pel que fa a l’estandardització de la sexualitat, amb discriminació i càstig social. Des del feminisme, es busca revertir la situació i fer que les dones connectin amb una sexualitat diversa i una actitud apoderada.

Per això, la temàtica entorn la qual gira la commemoració enguany és “Les dones i sexualitats”. De fet, un dels símbols dels actes del 8 de març és el cartell i aquest 2020 l’obra guanyadora per il·lustrar-lo canvia radicalment el concepte i l’expressió de tot el que s’ha fet fins ara. L’artista és Susana Manuela Pinto, estudiant de l’Escola Illa, i l’obra es podrà veure als diferents punts informatius, als programes de mà i a les xarxes socials.

Cal recordar que l’exposició de cartells és al Casal Pere Quart fins al 9 de març i a l’Oficina Jove, des de 12 al 26 de març.

La commemoració del 8 de març és una iniciativa de l’Ajuntament i de les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, que han incorporat les activitats que cadascuna ha organitzat al programa general, així com s’han sumat propostes d’altres agents. Formen part del programa més d’una quarantena d’activitats, impulsades per uns trenta agents.

La transversalitat com a eix de l’acció municipal, incorpora la mirada feminista per mitjà d’actes i activitats organitzats des de diferents serveis i programes municipals, com Cultura, Museu d’Història, Salut, Joventut Drets Civils, Acollida i Memòria Històrica.

Tal com ha assenyalat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, en el transcurs de la presentació dels actes: 

“el 8 de març és un dia en què des de la societat civil i des del municipalisme volem defensar que les dones som ciutadanes actives i, alhora, posar en relleu que amb la suma de totes i de tots podrem avançar cap a una societat on la igualtat entre homes i dones sigui una realitat en tots els àmbits. Hem de continuar fent passos perquè la nostra societat deixi de ser patriarcal, tal com s’expressa de forma molt clara en el cartell del 8M d’aquest any. Per això us animo a fer sentir la nostra veu i fer-nos visibles al carrer”.

Acte central

L’acte central tindrà lloc el mateix 8 de març, a partir de les 13 h, a la plaça del Doctor Robert, on membres de la taula de Gènere, Feminismes i LGTBI llegiran el manifest i després l’artista sabadellenca Santa Salut oferirà un concert.

Exposicions, tallers, sessió de contes, un itinerari guiat pel centre o parades informatives repartides per la ciutat són només algunes de les propostes que inclou el programa del 8 de març de 2020. El Punt Lila itinerant de l’Oficina Jove també serà present als barris per informar, assessorar i prevenir actituds masclistes i comportaments sexistes. La programació d’actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones s’estén fins al 27 de març, tot i que les exposicions tenen una altra programació.

Un dels actes a destacar del programa és la xerrada amb Lola Vendetta, l’alter ego de la dibuixant, il·lustradora i comunicadora Raquel Riba Rossy, que parlarà sobre l’educació diferenciada per gèneres. L’acte tindrà lloc el 19 de març, a les 19 h, al Casal Pere Quart i l’entrada serà gratuïta.

Les activitats del programa s’adrecen a públic de qualsevol edat i condició, per això hi ha una gran diversitat d’actes repartits en múltiples escenaris, com centres cívics de la ciutat, museus, places i altres equipaments.

Accés al programa d’actes