PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

04
Juny
2018

Xerrada sobre la sort del col·lectiu LGTBI als camps nazis, demà dimarts al Museu d’Història

A partir de les set de la tarda, a càrrec del professor David Serrano

Xerrada sobre la sort del col·lectiu LGTBI als camps nazis, demà dimarts al Museu d’Història

La presència LGTBI als camps de concentració i extermini d'Alemanya nazi (1933-1945), un dels temes més desconeguts de l'univers dels camps. Aquest aspecte serà motiu de la conferència que el professor David Serrano oferirà demà dimarts a partir de les set de la tarda al Museu d’Història.

La xerrada forma part del programa Ventilem armaris. Sabadell amb els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex, confeccionat per l’Ajuntament de Sabadell i les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBTI, amb diferents col·laboracions.

S'emmarca també en el Programa de Memòria Històrica de Sabadell, que tindrà lloc, el proper dia 10 de juny, una de les seves activitats més destacades amb la col·locació de dues Stolpersteine en memòria de les germanes Angelina i Emília Masachs. Es tracta de dues nenes sabadellenques assassinades a la matança nazi de Oradour-sur-Glane (França), el 10 de juny de 1944. Les dues llambordes estaran exposades al Museu d'Història fins al 8 de juny.

David Serrano i Blanquer (Sabadell, 1966) és doctor en filologia catalana per la UAB amb la primera tesi a Espanya sobre la literatura europea concentracionària; introductor del concepte "concentracionari" en llengua catalana. És professor titular de la Facultat de Comunicació de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Ha estat professor de Filologia Catalana a la Universitat Oberta de Catalunya, i professor de Llengua i Literatura catalana de Batxillerat a l'Escola Pia de Sabadell. És membre fundador i director del CILEC (Centre d'Investigació de la Literatura Europea Concentracionària).