PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOVA CIUTADANIA

09
Gener
2020

L’Ajuntament durà a terme aquest any 38 sessions d’acollida per a persones nouvingudes

L’Ajuntament durà a terme aquest any 38 sessions d’acollida per a persones nouvingudes

El Centre Cívic de Ca n’Oriac va acollir ahir la primera sessió d’acollida per a persones nouvingudes de l’any, amb més d’una cinquantena d’assistents. El Programa d’Acollida municipal ha programat un total de 38 sessions per a aquest 2020, que es faran de forma periòdica a diferents equipaments de la ciutat (els centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà i Torre-romeu, a més de la Biblioteca Vapor Badia).

El Servei d’Atenció Ciutadana convida directament les persones estrangeres que s’empadronen a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència. Allà se’ls dona la benvinguda a la ciutat, se’ls informa dels serveis i recursos principals que s’ofereixen al municipi, com també se’ls explica en què consisteix el servei de primera acollida.

Les persones interessades a continuar participant-hi són convocades després a una entrevista individual, a través de la qual se’ls orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Durant el 2019 es van fer 37 sessions d’acollida amb 1.042 persones participants.