PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

02
Desembre
2019

Participants al Programa d’Acollida visiten l’Ajuntament

L’activitat forma part del programa Tallers de Coneixement de la Societat Catalana

Participants al Programa d’Acollida visiten l’Ajuntament

Un grup de 70 participants dels Tallers de Coneixement de la Societat Catalana van visitar fa poc l’Ajuntament de Sabadell per conèixer com funciona. A la visita, també hi van assistir participants del programa “Espais dones nouvingudes”, que ofereix espais relacionals d’aprenentatge socioformatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques.

Durant la visita, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, va rebre els assistents i va agrair

“el seu esforç i compromís per voler conèixer i aprendre els trets culturals, la llengua, els drets i deures dels ciutadanes i les ciutadanes”.

Morell va recordar que

“al llarg de la història, Sabadell s’ha desenvolupat i ha crescut gràcies a les migracions, de manera que aquest és un dels seus trets identificatius, alhora que s’ha mantingut una única identitat”.

La visita està programada dins dels Tallers de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Programa d’Acollida municipal. Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida, els cursos d’aprenentatge de la llengua i els tallers d’apropament al món laboral, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010.

Al llarg de l’any, els tallers es fan en biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càritas, la Creu Roja, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i la Fundació Apip-Acam. També es realitzen altres sortides i visites, com al Parlament de Catalunya, al Museu d’Història de Sabadell o a la seu dels Castellers de Sabadell.

L’objectiu de totes aquestes activitats és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.