PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

Accions comunitàries a diferents barris de la ciutat - 2023

 

Projecte comunitari al barri de les Termes

Projecte comunitari al barri de les Termes

La voluntat del projecte ha estat rememorar la història i el present del barri a través de les vivències personals, posant al centre la diversitat cultural i les diferents mirades de cada generació, així com posar en valor i reforçar el respecte i l’estima per a l’entorn més proper: les seves places, els seus carrers i la seva gent, enfortint així la comunitat, la convivència i la cura del barri.

Més informació

Traça. Accions artístiques a la Zona Nord

Traça. Accions artístiques a la Zona Nord

Accions artístiques en l’àmbit socioeducatiu per potenciar la relació entre les famílies, els centres educatius i el barri.

Propostes vinculades amb l’art (instal·lacions participatives, tallers creatius, pintures murals..) que fomenten la participació de les famílies al seu entorn més proper; començant per generar llaços entre les pròpies famílies, millorant la comunicació amb l’escola i generant projectes amb un impacte de barri.

El projecte ha estat coordinat per la Comissió Socioeducativa de la Zona Nord formada per una vintena de professionals d’escoles, instituts, espais socioeducatius, serveis municipals, equipaments de proximitat.. i ha actuat en els barris de Can Deu, Torrent del Capellà, La Planada del Pintor i Sant Julià.

Taller de Percussió Intercultural a Can Puiggener

Taller de Percussió Intercultural a Can Puiggener

Aquest taller ha estat una continuïtat del taller dut a terme els mesos d'octubre i novembre de 2022.

L’objectiu principal del taller ha estat potenciar les capacitats motrius, empàtiques, creatives i de coordinació.

En aquest taller s'han repassat conceptes molt bàsics sobre la tècnica d’alguns instruments de percussió i diversos ritmes. Han estat els mateixos participants els que han desenvolupat el treball musical.

Taller d'expressió corporal a Can Puiggener

Taller d'expressió corporal a Can Puiggener

El taller d’expressió corporal s'ha desenvolupat des de l’abril fins a finals de juny de 2023, tots els dilluns de 16.45 a 18.15h a l’aula polivalent del Centre Cívic de Can Puiggener.

S'ha dirigit a infants d'entre 6 i 8 anys de les escoles Joan Maragall i Tarlatana. L’objectiu principal ha estat realitzar un creixement personal i col·lectiu en la psicomotricitat gruixuda.

Aquest taller s'ha plantejat des d’una visió de la descoberta, el benestar amb els cossos des del moviment i la creació artística. Aquest taller ha incorporat una sessió familiar i una sessió comunitària.

Taller de Grafit a Can Puiggener

Taller de Grafit a Can Puiggener

El taller de grafit s'ha desenvolupat des de l’abril fins a finals de juny de 2023, tots els dilluns de 16.45 a 18.15h a l’esplai la Baldufa de Can Puiggener.

S'ha dirigit a infants d'entre 8 i 11 anys de les escoles Joan Maragall i Tarlatana. L’objectiu principal ha estat poder realitzar un creixement personal i col·lectiu en la psicomotricitat fina.

Aquest taller s'ha plantejat des d’una visió de la participació en l’art comunitari on la creació de l’art aporta un benestar individual i col·lectiu. El resultat final del taller ha estat un grafit en un mur del barri de Can Puiggener.

Aquest taller ha incorporat una sessió comunitària.

Festa Popular de Can Puiggener

Festa Popular de Can Puiggener

El dissabte dia 17 de juny es va celebrar la segona Festa popular de Can Puiggener.

Per segona vegada consecutiva, els veïns i veïnes del barri de Can Puiggener van organitzat aquesta Festa Popular, amb la voluntat de sortir al carrer per gaudir i compartir el barri. Amb aquest motiu, van preparat tota una jornada d’activitats i tallers, per a tots els públics.

Els infants participants dels 3 tallers: percussió intercultural, expressió corporal i grafit, van desenvolupar tallers oberts a tots els veïns i veïl barri.

Teatre de Barri 2023

Teatre de Barri 2023

Es va donar continuïtat als tallers iniciats el 2022, als barris de Can Deu, Can Llong, Can Puiggener, Creu de Barberà, Poblenou i Sant Oleguer.

Es va posar en marxa el taller "Fem companyia", adreçat a alumnat amb habilitats en el teatre i que pot anar consolidant companyies de teatre amateur.

Més informació


Recull d'accions dutes a terme en anys anteriors

 

 

 

També et pot interessar...