PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Setembre
2016

El Ciutat i Escola incrementa el nombre d’activitats i inclou mesures per afavorir la igualtat en l’accés a les propostes

Enguany el Consell d’Entitats Ciutat i Escola incorpora 10 nous membres

grupcie15El programa Ciutat i Escola, que posa a l’abast dels centres educatius múltiples propostes per complementar la formació que l’alumnat rep a les aules, constarà aquest curs de 378 activitats, 48 de les quals seran noves. Aquesta oferta és possible gràcies a la participació de 72 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, s'impliquen en l'educació dels infants i joves amb un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona i que complementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius. Aquest curs el Consell d’Entitats incorpora 10 nous membres.

Alhora, i juntament amb l’àmplia oferta, el programa inclou diverses accions per facilitar la participació dels centres en les propostes, tot afavorint la igualtat d’oportunitats i la cohesió. Per a aquest curs l’Ajuntament ha garantit una dotació econòmica de més de 31.000 euros (un 10% superior a l’aportació municipal de l’any passat) perquè tots els centres públics de primària i secundària i tots els centres d’educació especial puguin prendre part en les activitats de pagament del Ciutat i Escola o fer front a les despeses de transport relacionades amb les propostes. Amb el nou sistema, els centres podran conèixer de quins recursos disposen des del moment de la convocatòria de les subvencions. Fins ara, havien d’esperar fins a la resolució d’aquesta i no tots els instituts hi tenien accés. El fons de cada centre s’establirà atenent el nivell socioeconòmic de les diferents escoles i instituts i, en segon terme, en funció del nombre d’alumnes.

Sobre aquesta qüestió, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat avui que

continuem apostant perquè les entitats s’impliquin en l’oferta educativa complementària que el Consell d’Entitats posa a disposició dels centres escolars.

A més, ha afirmat que

anem cap a la desitjable gratuïtat d’aquest tipus d’activitats.

Entre les accions relacionades amb el Ciutat i Escola per afavorir la igualtat, cal destacar, així mateix, la implicació d’organitzadors d’activitats com ara laUES, l’ADENC, l’Espai Natura i l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, el Museu del Gas, la Societat Coral Colon, els Castellers de Sabadell i les regidories municipals per afavorir la gratuïtat o descomptes en determinades activitats de pagament en el cas dels centres de Plans Educatius d’Entorn (PEE). Cal recordar que els PEE s’han ampliat de 4 a 6 respecte al setembre de 2015, amb la qual cosa més centres podran beneficiar-se d’aquests descomptes.

Així mateix, com a novetat aquest curs, pel que fa a les propostes organitzades pel Consell Esportiu Sabadell, les escoles de PEE podran optar a 2 esports gratuïts per 1 grup classe o bé a 1 esport gratuït per a 2 grups classe. També aquest curs continuen els descomptes de la TUS en els bitllets col·lectius d’autobús per als desplaçaments dels grups escolars.  

signacie15Varietat de propostes

Un dels principals trets del Ciutat i Escola és la gran quantitat i varietat de propostes, a partir de les quals es treballen diferents competències educatives. Així, hi ha activitats d’Educació en valors, relacionades amb el desenvolupament sostenible, els hàbits de salut, de consum, a l’entorn de l’educació artística, la literatura o la història i el patrimoni. També són presents la ciència, la ciutat, el territori, l’emprenedoria o l’àmbit esportiu entre altres.

Així mateix, destaquen les propostes per reforçar l’aprenentatge de llengües estrangeres. Aquest curs el Ciutat i Escola oferirà un total de 39 activitats en anglès o francès.

Noves incorporacions al Consell d’Entitats

Les entitats que aquest curs s’incorporen al Consell d’Entitats Ciutat i Escola són: Associació espanyola contra el càncer (AECC), Fundació Privada ATENDIS, Agermanament sense fronteres, Associació Anak Dari Indonèsia, Ayuda Directa, CCOO del Vallès Occidental –Federació d’Educació–, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR-CEAR), Fundació SiD Moskitia, Indian Sunrises i Fundació Quetzal.

Noves entitats i activitats que proposen

Informació propostes del Ciutat i Escola