PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

Òrgans de participació

CONSELL DE SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

El Consell es va crear l’any 2009 i té com a objecte fomentar processos de participació i intercanvi entre els diferents actors i agents de la ciutat que treballen en temes de solidaritat i de cooperació, així com altres sectors interessats, amb la finalitat de coordinar actuacions encaminades a construir societats més justes i cohesionades.

Aquest espai també contempla l’objecte d’avançar en el treball en xarxa entre les pròpies entitats que treballen directament temes de cooperació i solidaritat, i cercar eines de treball i de coresponsabilització que puguin tenir impacte sobre la ciutadania.

>> MEMBRES DEL CONSELL

>> ACTES DEL CONSELL

>> REGLAMENT  DEL CONSELL

>> SESSIONS TEMÀTIQUES

>> ORÍGENS DEL CONSELL

 


COMISSIONS

>> Comissió Permanent

És l’encarregada, bàsicament, de preparar les sessions i de fer un seguiment dels plenaris. En formen part:

 • La Regidoria de Drets Civils i Ciutadania
 • La Lliga dels Drets dels Pobles
 • Creu Roja
 • Fundació Pau i Solidaritat (CCOO)
 • Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris (UGT)

>> Comissió de treball de Cooperació

El Pla Estratègic de Cooperació i Solidaritat de Sabadell , aprovat l’any 2010 pel plenari del Consell i pel Ple Municipal, establia varis punts d’interès per avançar en un model de cooperació que fixés criteris de contingut transformador de projectes, una priorització geogràfica, i de temàtiques de la convocatòria de subvencions.

Aquesta comissió integrada per diferents entitats té com a objectiu impulsar processos participatius i de reflexió que permetin adaptar les polítiques de cooperació als diferents contextos que es generin.

La Metodologia de treball establerta és:

 • Organitzar diferents grups per àrea geogràfica
 • Implicar a la comissió permanent del Consell de Solidaritat
 • Rebre suport d'organitzacions externes i especialitzades que puguin aportar noves opinions

Des de l’any 2012 s’han iniciat diferents processos participatius:

 1. Procés previ a  la convocatòria de subvencions de l’any 2012 per reflexionar conjuntament entorn la cooperació en el context actual de crisis i recollir les diferents propostes i opinions que se’n derivessin per part de les entitats.
 1. Procés posterior a la resolució de la concessió de subvencions de l’any 2012 per explicar el procés d’avaluació i els projectes finançats, les conclusions que van sortir a les darreres reunions, i recollir-ne propostes de treball.
 1. Procés de revisió, adequació i actualització del reglament intern del Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Sabadell
 1. Procés de reflexió, revisió, adequació de les bases actuals i aprovació de noves bases específiques reguladores de l’atorgament de subvencions destinades a projectes de cooperació al desenvolupament que surt de la necessitat d’adaptar determinats aspectes normatius i els criteris d’avaluació per la realitat socioeconòmica actual.

Documents de treball:

>> Comissió de treball de sensibilització

La Comissió de sensibilització és una comissió de treball del Consell de solidaritat i cooperació que se n’ocupa de discutir, programar i dur a terme les accions de sensibilització consensuades en el marc del Consell.

S’encarrega doncs d’establir el calendari i els continguts de les diferents accions de sensibilització, i de traslladar les seves propostes al plenari del Consell.

Bàsicament hi ha dues activitats anuals que marquen el seu calendari de reunions: la Mostra d’entitats de solidaritat i cooperació, i la Festa del comerç just i la banca ètica. 

Inicialment la seva composició era restringida  a 7 entitats (Associació Share, Casal Cubà, Educació sense fronteres, La Lliga dels Drets dels pobles, Vols. Xarxa Sabadell-Colòmbia i Fundació Sid Moskitia) , però al llarg d’aquest any 2014 s’ha decidit fer una convocatòria ampliada a totes les entitats que treballen els temes de cooperació i solidaritat, siguin o no membres del Consell de solidaritat i cooperació.

En les darreres convocatòries han participat de forma continuada les següents entitats: Indian sunrises, Amics del poble Sahrauí, Associació Afrocatalana d’amics de la Casamance, Oxfam-Intermón, SAIS, Agermanament sense fronteres, Fundació Sid Moskitia, Creu Roja, VOLS, Xarxa Sabadell Colòmbia, Fundació Educativa Solidària, Fundació MAIN, Casal Cubà de Sabadell i la Fundación Vicente Ferrer, així com d’altres entitats puntualment en funció dels temes a tractar, com és el cas de FIARE, alterNatiu, Triodosbank, Onkiocredit,etc.

Reunions de la Comissió

  Data Assistents

Temes tractats

  19.03.14 10
 • Festa del comerç just i la banca ética.
 • Programa Diversitat 2014.
 • Mostra de solidaritat i cooperació. 
  22.04.2014 9
 • Festa del comerç just i la banca ética.
 • Programa Diversitat 2014.
 • Mostra de solidaritat i cooperació. 
  18.06.2014 11
 • Mostra de solidaritat i cooperación
       02.10.2014 16
 • Informació final  de la Mostra d’entitats
 • Reflexió entorn la sensibilització
  14.02.2015 14
 • Presentació de les actuacions del programa Ciutat i Escola curs 2014-2015
 • Experiència de la Fundació MAIN en la Xarxa Educativa Solidària Intercultural (XESI)
 • Diagnosi sobre la sensibilització

També et pot interessar...