Tots els articles
Dijous 2 de juny de 2022 a les 12:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social
Dijous 2 de juny de 2022 a les 13:00h
Ubicació: Urbanisme
Dijous 2 de juny de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Huelva
Dijous 2 de juny de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern
Dijous 2 de juny de 2022 a les 16:00h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern
Dijous 2 de juny de 2022 a les 18:30h
Ubicació: c. de Malta, 192
Dijous 2 de juny de 2022 a les 19:00h
Ubicació: domicili centenàriaAssistents: Cap de Servei de Cicles de Vida

El projecte Recooperem és una iniciativa comarcal que fomenta l’aprofitament alimentari a les escoles i evita el malbaratament. És un projecte amb una doble vessant: social –ja que es permet fer arribar àpats cuinats a famílies vulnerables- i ambiental, atès que s’evita llençar matèria orgànica. Sabadell es suma des d’aquest mes de juny al projecte, amb una prova pilot a sis escoles de la ciutat amb l’objectiu d’iniciar el curs 2022-23 amb el projecte consolidat i estendre’l a més centres educatius.

Des de l’inici de curs fins a 30 d’abril d’aquest curs s’han servit un total de 331.589 menús.
La gestió unificada de menjadors escolars ofereix una mitjana mensual de menús que supera els 2000 àpats.
Es tracta d’un volum de comensals molt important que requereix d’una gestió molt acurada i d’una bona coordinació entre tots els agents implicats, per tal que els infants rebin el millor servei possible i gaudeixin d’un temps de menjador que sigui lúdic i educatiu.
|
MES |
MITJANA DE COMENSALS |
BEQUES DE MENJADORS |
|
SETEMBRE |
2389 |
2190 |
|
OCTUBRE |
2408 |
2194 |
|
NOVEMBRE |
2492 |
2297 |
|
DESEMBRE |
2404 |
2314 |
|
GENER |
2150 |
2508 |
|
FEBRER |
2566 |
2538 |
|
MARÇ |
2426 |
2543 |
|
ABRIL |
2615 |
2551 |

Consum i beneficis per a la salut
El consum habitual de llegums és recomanable per a totes les edats, des dels 6 mesos d’edat (ben cuits) fins a les persones d’edat més avançada (3-4 vegades a la setmana, com a mínim). Es considera que una ració equival a uns 80 grams en cru (uns 200 grams en cuit, aproximadament).
Les persones veganes tenen en el consum de llegums la seva principal font de proteïna, i per a les persones vegetarianes i omnívores, són una gran ajuda per diversificar les fonts de proteïna. En el cas de persones veganes i vegetarianes s’aconsella augmentar el consum mínim de llegums a 6-8 racions a la setmana (en lloc de les 3-4 de les recomanacions generals).
Malgrat que algunes publicacions han atribuït propietats especials i extraordinàries a determinats llegums com la soja, en general hi ha poques diferències nutricionals entre ells i, per tant, se n’obtindrien beneficis amb el consum de qualsevol tipus de llegum. Els principals beneficis que aporten els llegums a la nostra salut són els següents:
