PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Dijous 2 de juny de 2022 a les 12:30h
Ubicació: Regidoria d'Acció Social

Dijous 2 de juny de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Huelva

Dijous 2 de juny de 2022 a les 14:00h
Ubicació: Edifici Consistorial- Sala de govern

Dijous 2 de juny de 2022 a les 19:00h
Ubicació: domicili centenària

Assistents: Cap de Servei de Cicles de Vida

 

recooperem

El projecte Recooperem és una iniciativa comarcal que fomenta l’aprofitament alimentari a les escoles i evita el malbaratament. És un projecte amb una doble vessant: social –ja que es permet fer arribar àpats cuinats a famílies vulnerables- i ambiental, atès que s’evita llençar matèria orgànica. Sabadell es suma des d’aquest mes de juny al projecte, amb una prova pilot a sis escoles de la ciutat amb l’objectiu d’iniciar el curs 2022-23 amb el projecte consolidat i estendre’l a més centres educatius.

Menjador2

Des de l’inici de curs fins a 30 d’abril d’aquest curs s’han servit un total de 331.589 menús.

La gestió unificada de menjadors escolars ofereix una mitjana mensual de menús que supera els 2000 àpats.

Es tracta d’un volum de comensals molt important que requereix d’una gestió molt acurada i d’una bona coordinació entre tots els agents implicats, per tal que els infants rebin el millor servei possible i gaudeixin d’un temps de menjador que sigui lúdic i educatiu.

 

MES

MITJANA DE COMENSALS

BEQUES DE MENJADORS

SETEMBRE

2389

2190

OCTUBRE

2408

2194

NOVEMBRE

2492

2297

DESEMBRE

2404

2314

GENER

2150

2508

FEBRER

2566

2538

MARÇ

2426

2543

ABRIL

2615

2551

llegums

 

Consum i beneficis per a la salut

El consum habitual de llegums és recomanable per a totes les edats, des dels 6 mesos d’edat (ben cuits) fins a les persones d’edat més avançada (3-4 vegades a la setmana, com a mínim). Es considera que una ració equival a uns 80 grams en cru (uns 200 grams en cuit, aproximadament).

Les persones veganes tenen en el consum de llegums la seva principal font de proteïna, i per a les persones vegetarianes i omnívores, són una gran ajuda per diversificar les fonts de proteïna. En el cas de persones veganes i vegetarianes s’aconsella augmentar el consum mínim de llegums a 6-8 racions a la setmana (en lloc de les 3-4 de les recomanacions generals).

Malgrat que algunes publicacions han atribuït propietats especials i extraordinàries a determinats llegums com la soja, en general hi ha poques diferències nutricionals entre ells i, per tant, se n’obtindrien beneficis amb el consum de qualsevol tipus de llegum. Els principals beneficis que aporten els llegums a la nostra salut són els següents: