PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

L'AJUNTAMENT

 

ELECCIONS GENERALS, 23 de juliol de 2023

HomeEleccions23

Amb motiu de les eleccions generals del 23 de juliol de 2023, es poden consultar les llistes del cens electoral de Sabadell per tal de comprovar la inscripció i el col·legi electoral. 

Consulta presencial:
La consulta és personal i cal identificar-se amb el document d’identitat. Es pot fer a les oficines següents:

Despatx Lluch

C. de la Indústria, 10 

Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 15 h   

Oficina de l’Est (Torre-romeu)

Pl. de Montcortès, 1

Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 15 h  

Oficina del Nord (Ca n’Oriac)

C. d’Arousa, 2

Oficina del Sud (la Creu de Barberà)

Pl. de Castelao, 1

Oficina de l’Oest (Can Rull)

C. de Sant Isidor, 51

       Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 15 h    

Consulta telemàtica:
Al lloc web de l’Ajuntament: https://www.sabadell.cat/consultacens, omplint el formulari d’identificació que hi figura.

Consulta telefònica:

Trucant al 010 (o 93 745 31 10, si la trucada es fa des de fora de la ciutat o mitjançant un telèfon mòbil):
Horari: de 8.30 a 15 h.

Oficina de Coordinació Electoral el 23 de juliol

L’Ajuntament habilitarà un dispositiu especial que comptarà amb una oficina de coordinació electoral per donar suport als membres de les meses electorals i fer el seguiment de la jornada electoral. 

Aquesta oficina comptarà amb un centre d’atenció a l’electorat, on s’atendran les consultes de la ciutadania sobre el cens electoral i la ubicació dels col·legis electorals.

El telèfon habilitat per atendre aquestes consultes és el  93 745 31 73, de 8 a 15 h

VOT PER CORREU

Els electors residents a Espanya poden sol·licitar el vot per correu des del 30 de maig  fins al 13 de juliol de 2023. El vot per correu es pot sol·licitar:

Per internet, amb certificat electrònic, al web de Correus: https://www.correos.es

Personalment a una oficina de Correus, emplenant i signant una sol·licitud en paper disponible a tal efecte i adreçant-la a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral de la província d'inscripció censal. A l’oficina de Correus facilitaran la informació necessària per tramitar la sol·licitud.

Entre els dies 3 i 16 de juliol, la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral remetrà als electors la documentació necessària perquè puguin emetre el seu vot per correu.

Un cop rebuda la documentació, aquests electors hauran d’enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat, com a molt tard el 20 de juliol.

Els electors que sol·licitin el vot per correu no poden votar personalment a la mesa electoral.

Els electors residents a l’estranger, o temporalment desplaçats,  poden consultar informació i terminis sobre l’exercici del vot al web de l’Oficina del Cens Electoral de l’INE: https://www.ine.es

Així mateix, durant el període electoral l’Oficina del Cens Electoral de l’INE ofereix un servei d’atenció telefònica en el número gratuït  900 343 232, en horari de dilluns a divendres no festius, de 9 a 14 h.


VOT ACCESSIBLE

A les properes Eleccions Generals les persones cegues o amb discapacitat visual greu poden votar amb el procediment de votació accessible, si ho sol·liciten en temps i forma:

Han de trucar al telèfon gratuït del Ministeri de l’Interior,  900 150 000,  entre el 30 de maig i el 26 de juny.

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 17:30 h  i  dissabtes, de 9 a 14 h

Informació general sobre el procés electoral:  https://elecciones.generales23j.es


TRASLLATS ALS COL·LEGIS ELECTORALS DE PERSONES AMB DIFICULTATS DE MOBILITAT

 L’Ajuntament ha gestionat la contractació d’un servei de transport gratuït que permetrà traslladar als col·legis electorals electors amb dificultats de mobilitat. Les persones que necessitin aquest servei l’hauran de sol·licitar el mateix diumenge dia 28 trucant al telèfon 600 93 72 23 en horari de 9  a 19 h.


MESES ELECTORALS

La formació de les meses electorals és competència dels ajuntaments, sota la supervisió de la Junta Electoral de Zona. El president i els vocals de cada mesa es designen per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses en el cens electoral, que sàpiguen llegir i escriure i que siguin menors de 70 anys, si bé a partir dels 65 anys podran manifestar la renúncia a exercir el càrrec. El sorteig és públic i per sistema aleatori. Per a les properes eleccions generals del 23 de juliol, el sorteig es farà en el Ple municipal del dia 26 de juny.
Les persones que resultin nomenades membres de les meses electorals rebran una notificació amb la designació. L’exercici del càrrec de membre de mesa electoral és obligatori i tant els titulars com els suplents han d’assistir a la seva mesa electoral a les 8 h del dia de les eleccions.