PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
  

EDUCACIÓ

 

cap arts plastiques disseny

Els ensenyaments d'arts plàstiques i disseny s'imparteixen, segons l'ordenació actual, mitjançant cicles de formació específica que poden ser de grau mitjà o superior.

Els cicles d'arts plàstiques i disseny tenen l'objectiu de capacitar l'alumnat per exercir una activitat artística professional determinada, mitjançant l'adquisició i el domini de les tècniques artístiques i del coneixement dels materials i de les eines necessàries per executar els treballs propis d'un ofici artístic o de la professió de dissenyador.

La superació d'un cicle d'arts plàstiques i disseny dóna dret a obtenir el títol de tècnic/a (cicle de grau mitjà) o tècnic/a superior d'Arts plàstiques i Disseny (cicle de grau superior) de l'especialitat corresponent d'una família professional.

Aquests cicles s'agrupen en diferents famílies professionals i tenen una durada variable. El currículum inclou ensenyaments teoricopràctics en centres educatius especialitzats en ensenyaments artístics i de disseny, una fase de formació pràctica en empreses, estudis o tallers, i una obra final, si es tracta d'un cicle de grau mitjà, o un projecte final si es tracta d'un cicle de grau superior.

La formació en empreses, estudis o tallers comprèn la realització de pràctiques en entitats de titularitat pública o privada; està integrada al currículum del cicle que es cursa; es pot efectuar en el marc d'intercanvis nacionals o internacionals; permet complementar els coneixements, les habilitats i les destreses dels mòduls que integren el currículum del cicle, i avaluar els aspectes més rellevants de la competència professional adquirida per l'alumnat.

L'obra final i el projecte final, que tenen caràcter global i integrador, demostren l'assoliment del domini dels coneixements, els processos i les tècniques exigibles per a l'exercici professional en l'especialitat corresponent. L'alumnat serà orientat pel centre educatiu i podrà ser assessorat per professionals aliens al centre.