PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

capcalera 3

La campanya

El perquè

cartell generalLa campanya “A Sabadell actuem per a un espai sense violències masclistes ni LGTBIfòbiques” és una iniciativa impulsada per Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Sabadell.

Aquesta campanya sorgeix de la necessitat compartida per donar resposta a una preocupació global, la d’erradicar qualsevol tipus de violència masclista i lgtbifòbica a la nostra ciutat, concretament aquelles que es puguin produir en un context d’oci.

El dret a tenir una vida lliure de violències és una prioritat per la nostra ciutat i una fita de caràcter transversal. Hem creat una campanya de sensibilització que abasta a tota la ciutat com a protagonista d’un canvi que doni la possibilitat de construir col·lectivament un espai on el dret a viure i gaudir de l’espai públic i de l’oci sense cap tipus de violències masclistes lgtbifòbiques.

En una primera fase, s’ha treballat amb la col·laboració del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i locals de la ciutat per reduir aquestes violències en els espais d’oci nocturn.

 Adhesions a la campanya

 Recordem també que l’Ajuntament es va adherir el 2020 al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya

Una feina col·lectiva

Amb aquesta campanya s’ha volgut posar el focus en la implicació de diverses persones i col·lectius per tal de possibilitar:

  • La transformació d'ambients, creences, comportaments i actituds masclistes en pro d'una societat més justa, lliure i equitativa que doni lloc a l'erradicació de les violències masclistes i lgtbifòbiques.
  • La participació, apoderament i corresponsabilitat de tots els agents i actors del Sabadell cap a les violències masclistes als espais d’oci, ja siguin públics com també privats.
  • El qüestionament dels imaginaris col·lectius en relació a les violències sexuals als espais d’oci per gaudir i exercir els drets a viure una vida lliure de violències masclistes.
  • Millorar la comprensió de les violències masclistes com una expressió bàsica de la dominació patriarcal cap a les dones i cap al col·lectiu LGTBI i dels impactes de dites violències directament a la vida de les persones, però també a la cultura i convivència de la ciutat.

Amb aquest objectiu de reflectir la idea d’una ciutat implicada en l’abordatge integral de les violències masclistes i lgtbifòbiques en espais d’oci, s’ha creat una imatge de campanya on es reconeix clarament el perfil de la nostra ciutat. Una ciutat il·luminada, amb xarxes teixides col·lectivament, on es dona a entendre la idea de tots els agents que treballem per combatre aquesta xacra.

 

Materials gràfics

Per tal de sensibilitzar, prevenir i detectar situacions de violències masclistes i lgtbifòbiques a l’espai públic i d’oci, s’han creat diversos continguts adreçat a la ciutadania perquè entre tots i totes puguem construir un espai on el dret a viure i gaudir de l’oci sense violències masclistes ni lgtbifòbiques, sigui una realitat per a tothom.

Hem creat una imatge central de campanya que integra tots els elements que possibilitin aquesta transformació: el treball en xarxa, el compromís de tota la ciutadania i agents de Sabadell i el suport col·lectiu davant aquestes violències.

D’aquesta imatge central, podran esdevenir altres instruments o materials, segons les necessitats i interessos que es puguin detectar en el marc de la campanya.

Inicialment, s’han creat els següents materials:

 

Vols ser part activa de la campanya?

Pots adreçar-te a:

Feminismes i LGTBI - Ajuntament de Sabadell
Adreça: C. de Vidal, 146
Telèfon: 93 724 61 67
Correu-e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Matins: de dilluns a divendres de 9 a 14 h
Tardes: de dilluns a dijous de 15 a 17.30 h

En períodes d'horari intensiu, de 9 a 14 h de dilluns a divendres

(Actualitzat agost de 2023)