PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

L’acte central del Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol tindrà lloc el proper diumenge a la Nova Creu Alta

L’Estadi Municipal de la Nova Creu Alta acollirà el proper diumenge, 18 de febrer, l’acte central del Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol. Serà a les 12 del migdia, en el partit entre el CE Sabadell i el SCR Peña Deportiva. Sabadell se suma, així, un any més, a aquesta jornada reivindicativa per lluitar contra la discriminació homòfoba al món del futbol. Tot plegat sota el lema Fes-li un gol a l’homofòbia. A l’esport, hi juga tothom!.

El Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol es commemora arreu el 19 de febrer, data en què va néixer Justin Fashanu, un jugador d’elit que al 1990 va decidir fer pública la seva homosexualitat. Des d’aquell moment, malgrat ser tractat amb molta hostilitat, va ser un símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals) fins que, l’any 1998, es va suïcidar. Amb la commemoració del Dia Internacional, es vol contribuir a la sensibilització de la ciutadania perquè no es repeteixin històries amb aquest final i per aconseguir, amb la implicació de tothom, fer del futbol una pràctica igualitària i sense discriminacions.

Cal recordar, en aquest sentit, que tal com expressa la carta Olímpica, “la pràctica de l’esport es un dret humà. Totes les persones han de tenir la possibilitat de practicar l’esport, sense discriminació de cap tipus i d’acord amb l’ideal olímpic, que exigeix comprensió mútua, solidaritat i un esperit d’amistat i joc net”. 


homofobia18 001