PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

HORTS

L'horta a Sabadell

Sabadell compta històricament amb un conjunt d'àrees d'horta situades a les terrasses fluvials baixes, que s’han servit al llarg dels anys d’assuts i sèquies per regar. Alguna d'aquestes hortes va proveir aliment durant molt de temps a la ciutat abans del seu creixement modern. Encara avui, aquestes àrees d'horta perviuen i mantenen la seva activitat, i ofereixen el paisatge característic, amb les seves parcel·les, la seva varietat i geometria. La proximitat a la ciutat els confereix un valor afegit des del punt de vista mediambiental, i el manteniment d'aquestes millora i fa més viable l'existència del conjunt del parc fluvial del Ripoll.

Les activitats d’horta que es desenvolupen a Sabadell es poden qualificar en funció de l’emplaçament dels espais on es duen a terme com a:

Els horts periurbans, que inclouen:

Horta a Sabadell

  • Els horts periurbans de producció professional, que com a activitat econòmica posen al mercat productes de proximitat i quilòmetre zero.
  • Els horts periurbans recreatius, que poden ser de titularitat privada o municipal. Són aquells destinats al lleure i l’autoconsum.

Els horts urbans, que inclouen:

  • Els horts escolars, ubicats a l’interior dels centres educatius o en espais annexos habilitats i que inicien els infants en el coneixement del cicle natural de les plantes, els ritmes de les estacions, l’alimentació saludable, etc. Aquests són gestionats pels propis centres escolars i es poden integrar dins l’Agenda 21 Escolar.
  • Els horts en espais privatius dels habitatges, que s’instal·len en balcons, terrasses, jardins, patis i que estan destinats a un ús recreatiu i d’autoconsum.
  • Els horts en solars, que es troben en solars sense edificar de titularitat pública o municipal, i en els quals, amb caràcter provisional i mentre no s’executa el planejament o els projectes previstos, es desenvolupa la funció productiva associada a funcions socials, educatives o culturals.

Les condicions i normes d'ús que regulen l'ús de les parcel·les d’horta a Sabadell, es poden consultar a l’Ordenança municipal reguladora dels horts al terme municipal de Sabadell, aprovada definitivament en el Ple de 3 de juny 2014 i publicada en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP), el dia 11 de juliol.

Horts - Notícies