PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Can DeuOK
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic Dr. Josep M. Plans Molina (Can Deu)
Can Llong
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau
Can Puiggener
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Puiggener
Can Rull
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Rull
Creu Alta
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach
Centre Cívic de la Creu de Barberà
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu de Barberà
Centre Cívic de la Concòrdia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Concòrdia
Centre Cívic de Gràcia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Gràcia
Centre Cívic del Poblenou
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic del Poblenou
Centre Cívic de Sant Oleguer
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Sant Oleguer
Centre Cívic de Torre-romeu
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Torre-romeu
Centre Cívic de Ca n'Oriac
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Ca n'Oriac
Espai Polivalent del Parc del Nord
CENTRES CÍVICS
Espai Polivalent del Parc del Nord
previous arrow
next arrow
29
Maig
2017

El projecte Entorns sense fum s’estén a biblioteques i centres cívics

Coincidint amb el Dia Internacional del Tabac

El projecte Entorns sense fum, fins araimplantat a bona part dels centres educatius, s’amplia a altres equipaments com ara biblioteques i centres cívics. L’impuls a aquesta iniciativa, que pretén evitar que es fumi al voltant d’espais amb presència de menors, coincideix amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, el dimecres 31 de maig, quan s’organitzaran diverses accions de conscienciació a la ciutat.

Impulsada per l’Ajuntament amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la campanya Entorns sense fum vol evitar que es fumi al voltant d’espais freqüentats  per infants o adolescents per protegir-los de l'anomenat "fum de segona mà". Alhora, es vol evitar que pares, mares, professorat i la població adulta en general fumin en aquests espais, ja que esdevenen models de conducta de referència per als nens i nenes.

Després d’estendre’s a les escoles, ara la campanya vol arribar també a biblioteques i centres cívics. Així, s'hi col·locaran el mateix tipus de rètol que aconsella no fumar. La iniciativa pretén anar una mica més enllà de la llei del tabac i aconseguir que  no es  fumi als accessos de centres educatius i d'equipaments públics.

Activitats de dimecres

Pel que fa al programa commemoratiu amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac i la Setmana Sense Fum, el proper dimecres, l’Ajuntament instal·laràuna taula informativa a la plaça del Doctor Robert entre les 11 del matí i les 2 del migdia. Allà s’oferirà a les persones fumadores la possibilitat de fer un test per conèixer el seu nivell d’addicció a la nicotina i el seu grau de motivació o no per abandonar l’hàbit tabàquic. També es podran fer cooximetries, per determinar el nivell de monòxid de carboni en l’aire espirat, i accedir a informació i recursos per deixar de fumar o bé rebre assessorament sobre els programes de prevenció, com ara el projecte “Entorns sense fum”.

D’altra banda, de 4 a 8 de la tarda, es commemorarà el Dia Mundial a la plaça de la Creu Alta dins d’una iniciativa impulsada pel CAP de la Creu Alta, amb el suport de l’Ajuntament i diverses entitats i establiments. A banda de punts informatius i de sensibilització s’ha previst altres propostes familiars com un concurs de dibuix per a infants, exhibicions de balls i un taller d’Scrabble.

A Catalunya, una de cada sis morts s’associen al tabac per la qual cosa aquest hàbit constitueix un dels principals reptes en matèria de salut pública. És per això que cal continuar treballant perquè els més joves no s’iniciïn en el consum,  oferir recursos per abandonar l’hàbit i facilitar que qui no vulgui o no pugui deixar el tabac, conegui les claus perquè el fum no perjudiqui a tercers.

Categories Centres Cívics, Biblioteques, Salut Tags biblioteques, centres cívics, Dia Internacional Sense Tabac, entorns sense fum, escoles, salut

També et pot interessar...