PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Can DeuOK
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic Dr. Josep M. Plans Molina (Can Deu)
Can Llong
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau
Can Puiggener
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Puiggener
Can Rull
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Rull
Creu Alta
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach
Centre Cívic de la Creu de Barberà
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu de Barberà
Centre Cívic de la Concòrdia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Concòrdia
Centre Cívic de Gràcia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Gràcia
Centre Cívic del Poblenou
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic del Poblenou
Centre Cívic de Sant Oleguer
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Sant Oleguer
Centre Cívic de Torre-romeu
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Torre-romeu
Centre Cívic de Ca n'Oriac
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Ca n'Oriac
Espai Polivalent del Parc del Nord
CENTRES CÍVICS
Espai Polivalent del Parc del Nord
previous arrow
next arrow
14
Febrer
2017

Els 12 centres cívics de la ciutat estalvien electricitat i gas

Un 25% dels més de 2.000 euros mensuals es destinarà a donar resposta a la pobresa energètica

Avui, Dia Mundial de l’Energia, es presenten els resultats de la campanya d’estalvi energètic solidari que es va dur a terme els últims mesos del 2016 als 12 centres cívics de Sabadell. El resultat ha comportat una reducció mitjana d’un 7% del consum d’electricitat i un 2% del consum de gas, en comparació amb els consums dels darrers tres anys. Així, globalment s’han estalviat 9.400 kWh d’electricitat i 3.409 kWh de gas.

Les accions executades inclouen, entre altres, la instal·lació de regletes i programadors d’aparells d’elevat ús, gestió d’enllumenat interior i la desconnexió d’aparells en stand-by. Tot va començar a partir d’una formació especialitzada en gestió energètica realitzada al personal de gestió dels equipaments, amb què es van fer uns recorreguts energètics per identificar els bons hàbits i els punts crítics del consum energètic de cada equipament. Després d’aquesta auditoria, el personal i els usuaris dels 12 equipaments van implementar les accions, amb resultats positius des del punt de visita energètic i de reducció d’emissions.

Els beneficis del projecte són triples. L’estalvi no és només energètic –i per tant, ambiental–, sinó que té també un component econòmic, valorat en 7.600 euros. A més, reverteix de forma solidària entre les gairebé 800 famílies a les quals es dóna suport econòmic per fer front a les factures de subministraments energètics.

L’esquema del projecte, emmarcat en el Banc d’Energia de Sabadell, preveu retornar el 25% de l’estalvi aconseguit en forma d’inversions en materials d’eficiència energètica als mateixos equipaments. I un altre 25%, en accions de lluita contra la pobresa energètica a la ciutat, ja estipulades al pressupost 2017.

Reducció de consums i emissions

El Govern municipal es proposa arribar al 2020 amb una reducció del 20% en el consum energètic de la ciutat i en un 27% les emissions de CO2 respecte del 2005, tal com recullen els objectius del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Sabadell (PAES). D’aquest Pla Estratègic es deriven 34 actuacions concretes, com per exemple la renovació del 40% de la flota d’autobusos; l’adquisició d’electricitat renovable certificada al 100%; la instal·lació de tecnologia LED en la totalitat de l’enllumenat públic; la impartició de cursos de formació en conducció eficient per al personal municipal, o l’ampliació de la xarxa de carrils bici.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “la reducció de les emissions és un repte que el Govern aborda des de tots els àmbits. El consum dels equipaments municipals n’és un i aquesta actuació als centres cívics n’és un bon exemple”.

Glòria Rubio, regidora de Participació, ha posat de manifest “l’interès i la preocupació dels treballadors i les treballadores dels centres cívics, així com de les entitats que hi desenvolupen activitats, per reduir els impactes del consum energètic”. I ha afegit que “aquest és un bon exemple de col·laboració entre administració i ciutadania, per això l’objectiu és estendre aquestes bones pràctiques”.

 

També et pot interessar...