PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Can DeuOK
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic Dr. Josep M. Plans Molina (Can Deu)
Can Llong
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau
Can Puiggener
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Puiggener
Can Rull
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Rull
Creu Alta
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach
Centre Cívic de la Creu de Barberà
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu de Barberà
Centre Cívic de la Concòrdia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Concòrdia
Centre Cívic de Gràcia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Gràcia
Centre Cívic del Poblenou
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic del Poblenou
Centre Cívic de Sant Oleguer
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Sant Oleguer
Centre Cívic de Torre-romeu
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Torre-romeu
Centre Cívic de Ca n'Oriac
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Ca n'Oriac
Espai Polivalent del Parc del Nord
CENTRES CÍVICS
Espai Polivalent del Parc del Nord
previous arrow
next arrow
15
Octubre
2021

L'art i la cultura urbans als barris, com a eina d'integració i cohesió social

En el marc del SBD ON, s'impulsen diverses accions artístiques a diferents barris, per fomentar la cohesió veïnal i la convivència

L'art i la cultura urbans als barris, com a eina d'integració i cohesió social

Sota el paraigua del Projecte “Sabadell ON”, el Programa d’Intervenció Comunitària i Associacionisme de l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb el teixit social dels barris, s’impulsen aquests dies diverses accions artístiques a diferents barris de la ciutat, amb la voluntat de fomentar la cohesió veïnal i la convivència.

Per mitjà de l’art i la cultura urbana i de proximitat, es pretén enfortir les dinàmiques comunitàries ja existents als territoris de Can Puiggener, la zona del nord (Can Deu, la Plana del Pintor, Sant Julià i el Torrent del Capellà) i els barris del sud (les Termes, la Creu de Barberà, Espronceda i Campoamor).

En aquest context, la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, destaca que

“la idea és fomentar la cultura com a element de socialització i com a eina per expressar, comunicar i generar sentiment de pertinença a la comunitat”.

Accions artístiques a diferents barris de la ciutat

“Posem color al barri”, a Can Puiggener

Aquesta activitat consta de 3 fases. La primera s’iniciarà avui a partir de les 5 de la tarda, amb una exhibició d’art urbà a la plaça del Primer de Maig. Es preguntarà al veïnat allò que més els agrada del seu barri i els temes que proposin serviran d’inspiració per al disseny dels murals que es pintaran.

En una segona fase, que es desenvoluparà al llarg del mes de novembre, es duran a terme diferents tallers de disseny i de pintura de murals. Es comptarà amb la participació d’infants, joves i adults, que crearan el seu propi mural.

El 26 de novembre, l’activitat culminarà amb una pintada, on els participants traslladaran els seus murals a l’espai públic.

L’activitat ha estat coorganitzada per l’Ajuntament, el Centre Obert de Can Puiggener, l’Espai Jove del barri, l’Esplai La Baldufa, la Fundación Secretariado Gitano i l’Associació de Veïns de Can Puiggener.

“Actuem!”, als barris de la zona nord de la ciutat

Aquesta iniciativa, que es durà a terme d’octubre a desembre, vinculada al projecte CODIS (procés comunitari dels barris de Can Deu, la Plana del Pintor, Sant Julià i el Torrent del Capellà) consisteix en un cicle de teatrefòrum que, a partir de representacions teatrals, vol reflexionar al voltant de temes socials.

Les obres proposades són:

  • “Les iaies del S.XXI”, 22 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca del Nord. Es convidarà a reflexionar sobre la vellesa i la soledat no volguda.
  • “Toca de peus a terra”, 17 de novembre, a les 17.30 h, a l’Institut Jonqueres. Representació adreçada a joves que versa sobre la violència masclista.
  • “Somiar NO és gratis”, 9 de desembre, a les 7 de la tarda, al centre cívic Dr. Josep M. Plans (Can Deu). L’espectacle que fomenta la visibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat.

Es tracta d’espectacles de trama oberta, on el públic esdevé part de l’obra. El resultat d’aquestes sessions es vincularà amb el projecte CODIS, apuntant els nous reptes per treballar als barris.

El cicle ha estat coorganitzat entre l’Ajuntament, la Fundació Main i l’Associació Esportiva Can Deu.

“6 Urban Art_Sabadell. Taller de trap”, als barris del Sud

L’activitat consisteix en uns tallers de Trap (subgènere del rap) amb joves del Districte 6. La intenció és donar resposta a les seves inquietuds artístiques a la vegada que es treballa la comunicació, la identitat de grup i la implicació amb l’entorn, a través de la creació artística.

El taller és conduït pel jove artista sabadellenc Munic, juntament amb Marcelo González, especialista en teatre social. Estudiants del Vapor Llonch elaboraran un vídeo del procés.

El taller consta de 6 sessions i està dirigit a joves majors de 13 anys. Es durà a terme a partir del 19 d’octubre, a la Biblioteca del Sud i al Casal Cívic Rogelio Soto. Per participar-hi cal inscripció prèvia, que es pot realitzar als mateixos equipaments on es desenvoluparà el taller.

La iniciativa, ha estat impulsada des del Col·lectiu 6 a la Xarxa (Punt Òmnia d’Espronceda, Ludojove, Institut Ribot i Serra, Biblioteca del Sud, Instituts Oberts i l’Ajuntament de Sabadell) amb la col·laboració del Vapor Llonch.

També et pot interessar...