PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

03
Febrer
2014

El Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme en Pista Coberta celebrarà a Sabadell la seva edició número 50

Un any més, i per tercera vegada consecutiva, Sabadell tornarà a ser la seu del Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme en Pista Coberta

Un any més, i per tercera vegada consecutiva, Sabadell tornarà a ser la seu del Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme en Pista Coberta. Aquest any a més, la competició presenta un particular atractiu, ja que el Campionat celebra aquest any un aniversari tan assenyalat com és la cinquantena edició. Cal destacar que els propers 22 i 23 de febrer, Sabadell es convertirà en el pont d'accés a la gran cita internacional de l'hivern, el Campionat del Món que es disputarà a Sopot (Polònia) el 7, 8 i 9 de març. La Real Federación Española de Atletismo (RFEA) donarà a conèixer la selecció espanyola el dimarts, 25 de febrer, tenint en compte els resultats que s'obtinguin el 22 i 23 a Sabadell.

D'aquesta manera, Sabadell repeteix per tercera vegada consecutiva com a seu després de la magnífica experiència dels dos anys anteriors. Cal recordar que el 2012, amb la celebració a Sabadell de l’Estatal, els Campionats d'Espanya d'Atletisme en Pista Coberta tornaven a Catalunya després de 43 anys.

Avui, durant la presentació de la competició, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, ha remarcat que enguany, en ser la cinquantena edició, parlem d’un

esdeveniment amb un caràcter especial. Com a ciutat estem molt contents i satisfets d’acollir aquest campionat.

Així mateix, ha subratllat que

a Sabadell, amb la Pista Coberta, tenim una instal·lació de referència a nivell català, estatal i internacional i també comptem amb un gran col·lectiu de persones que treballen, molts cops de forma voluntària, per portar a terme aquesta competició. Gràcies a ells és possible aquest projecte.

Alhora ha volgut agrair el seu compromís a tots els patrocinadors, col·laboradors i proveïdors.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) i vicepresident de la RFEA, Joan Villuendas, ha remarcat la qualitat de la Pista Coberta d’Atletisme com a equipament, molt ben valorada pels atletes i pel món de l’atletisme en general, i ha afirmat que

les anteriors edicions d’aquesta competició a Sabadell han anat molt bé . Al Campionat es donaran cita els millors esportistes de l’Estat, sobretot tenint en compte que el Campionat del Món de Polònia està molt a prop. Penso que tothom vindrà a competir per aconseguir les mínimes,

ha dit.

El Campionat d'Espanya Absolut l'organitzen la Real Federación Española de Atletismo, l'Ajuntament de Sabadell i la Federació Catalana d'Atletisme. Els patrocinadors principals són Divina Pastora Seguros i Joma i els proveïdors Kinder, Kyocera, Mondo i Podoactiva. Hi col·laboren l’Asociación de Deportes Olímpicos (ADO), el Consejo Superior de Deportes, Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, Joventut Atlètica Sabadell, Consell Esportiu Sabadell, SMATSA Serveis Medi Ambient, Hotel Urpí, Coca -Cola, Transports Unió, Xoco Crep, Mercavallès i Creu Roja Sabadell.

Nou web amb motiu del 50 aniversari

Amb motiu de la cinquantena edició de la cita estatal i entre les principals novetats, la RFEA ha elaborat un nou portal amb una completa informació, tant sobre la història de les competicions en pista coberta com sobre els propis Campionats d'Espanya celebrats sota sostre, rècords, rànquings, curiositats, etc . Així mateix, hi ha múltiples informacions sobre la selecció espanyola i es pot enllaçar directament, fent clic sobre el cartell del Campionat d'Espanya que se celebrarà al febrer, amb la web de la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, amb tota la informació sobre la cita sabadellenca.

El portal del cinquanta aniversari del Campionat és

http://www.rfea.es/50aniversario_pc/index.asp

D'altra banda, el web de la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, és

http://www.sabadellpistacoberta.cat/

Entrades

Les entrades per assistir a l'esdeveniment dels propers 22 i 23 de febrer es podran adquirir a les taquilles de la Pista Coberta durant la competició i també des d'avui mateix, a través del web www.sabadellpistacoberta.cat. La competició es dividirà en tres jornades: la primera serà dissabte al matí, la segona dissabte a la tarda i la tercera diumenge al matí.

L'accés per veure la competició dissabte al matí serà lliure, és a dir gratuït. En cas de voler assistir a les proves de dissabte a la tarda i diumenge al matí, es podrà adquirir localitat per una de les jornades a un preu de 7 euros cadascuna, o bé una entrada per a ambdues jornades a un preu global de 10 euros. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta durant tota la competició.

Al Campionat d'Espanya es disputarà el programa complet de disciplines atlètiques en Pista Coberta. Els espectadors podran gaudir de proves de llançament de pes, triple salt, salt de longitud, perxa, salt d'alçada, 60 m tanques, 3.000 m, 1.500 m, 800 m, 400 m, 200 m i 60 m, tant en categoria femenina com masculina. També es disputaran proves combinades: l'heptatló masculí i pentatló femení.

L’equipament
 
Integrada paisatgísticament en l'entorn del riu Ripoll, la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya es va inaugurar el setembre de 2010, compta amb 12.700 metres quadrats de superfície construïda i té una capacitat per a 2.500 persones. És l'única pista coberta de Catalunya i compleix amb la normativa internacional d'atletisme. En el finançament de la seva construcció van participar diferents organismes públics: el Consejo Superior de Deportes, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sabadell.

El projecte de l'edifici és obra dels arquitectes Mario Corea i Lluís Morán. Paral·lelament a la construcció de la Pista Coberta, es va dur a terme una intensa millora dels voltants de l'equipament. Nous vials, aparcaments i un millor entorn paisatgístic han estat el resultat d'aquestes actuacions.

Categories Cultura i esport, Esports Tags esports, pista coberta d´atletisme