PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

20
Maig
2014

El Campionat de Hip Hop Be Soul 2014 reunirà uns 1.200 ballarins el proper diumenge 25 de maig a Fira Sabadell

L’objectiu d’aquest campionat és fomentar la formació en les categories amateurs i valorar el treball dels professionals d’aquesta modalitat de ball

La 1a edició del Campionat de Hip Hop Be Soul 2014 tindrà lloc el proper diumenge, 25 de maig, a Fira Sabadell. Es tracta d’un esdeveniment creat per l’empresa sabadellenca Soul Dance Center amb cinc anys de vida, que preveu reunir uns 1.200 ballarins i ballarines. L’objectiu d’aquest campionat és fomentar la formació en les categories amateurs i valorar el treball dels professionals d’aquesta modalitat de ball.  En total s’han inscrit més d’un centenar, tant de dins com de fora de Catalunya.

Avui, durant la presentació del certamen, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha comentat que

es tracta d’una activitat extraordinària que, a més, té com a valor afegit el fet que sigui una empresa sabadellenca la que tingui la capacitat i esperit emprenedor d’organitzar una proposta d’aquesta importància.

El regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, ha destacat que el fet d’acollir la primera edició del Campionat

és una oportunitat per a Fira Sabadell de demostrar un cop més que és un lloc polivalent, així com també una oportunitat per donar a conèixer la ciutat. Parlem d’una activitat esportiva però també d’un element de dinamisme econòmic per a les persones que vindran a la ciutat, que dormiran als hotels o dinaran als restaurants.

El responsable de Soul Dance Center, David Castejón, ha explicat que

volíem donar un aire nou i incorporar novetats a aquest tipus de campionats”. Així mateix, ha comentat que “tindrem competició de grups que treballen durant tot l’any per a la temporada de campionats i també inclourem altres categories i propostes paral·leles. És el nostre primer any i poc a poc volem anar creixent.

El Campionat inclou fins a nou categories, amb la qual cosa la competició està oberta a infants des de 4 anys fins a majors de 30 anys. També hi seran presents les categories per parelles, Megacrew o freestyle, entre d’altres. El nombre de participants mínim és de 4 i el màxim són 20 components, en totes les categories, exceptuant la categoria Megacrew que és un mínim de 20 i màxim de 40 membres.

En aquesta primera edició del Campionat de Hip Hop Be Soul 2014, l’organització aposta per diferenciar-se d’altres campionats de característiques similars i  introdueix novetats com ara el sistema de valoracions de les coreografies que es presentin. A diferència d’altre proves, el  jurat del Hip Hop Be Soul 2014 estarà integrat per 8 especialistes  nacionals i internacionals de Corea, Dinamarca i Noruega de diferents modalitats de ball dins el hip hop. Tots  vuit membres, a més d’un director de jutges, supervisaran cadascun dels grup candidats.

10.000 euros en premis

A través d’aquest Campionat l’organització atorgarà en conjunt més de 10.000 euros en premis.  El premis més elevats s’inclouen dins la categoria professional en la qual s’ha previst premiar als primers classificats amb 4.000€; el segon obtindrà un premi valorat en 1500 € i el tercer serà de 900€. En tots els casos la meitat del guardó serà en metàl·lic i l’altra meitat serà per invertir en  un projecte professional a acordar amb el grup guanyador, ja sigui un viatge a competició internacional, projectes en teatres o actuacions, etc.

En la categoria absoluta, també s’atorgarà al primer classificat 1.500€; al segon 700€ i per al tercer 300€. En aquest cas, també la meitat del guardó serà en metàl·lic i l’altra meitat serà per invertir en formació personalitzada pel grup.

Horari i entrada

El Campionat s’iniciarà el diumenge 25 de maig a partir de les 9 del matí i s’allargarà fins al vespre. L’horari definitiu de cadascun dels grups es publicarà uns dies abans de la competició al web www.souldancecenter.com. Per a més informació  tambés es pot consultar el  facebook oficial del campionat: www.facebook.com/besoulsabadell.

Les entrades per visitar el campionat tenen un cost de 10 euros si es compren de forma anticipada i de 12 euros a la guixeta el mateix dia de l’esdeveniment.

Activitats paral·leles

En paral·lel al Campionat pròpiament dit, l’organització també ha previst altres activitats prèvies a aquest certamen. En concret, es desenvoluparan activitats paral·leles de formació en diferents disciplines de l’àmbit del hip hop, que tindran lloc al propi espai del Soul Dance Center, o batalles de hip hop un contra un a un local de la Zona Hermètica perquè els ballarins puguin demostrar el seu estat i nivell artístic. 

Així mateix, entre les novetats i activitats destacades, el mateix dia 25 a l’exterior de Fira Sabadell, s’organitzarà una zona d’skate i també un mural de grafitis. Tots dos espais comptaran amb monitors per portar a terme tallers.