PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

24
Novembre
2020

El Gimnàs municipal cessa l’activitat de fitness i es destinarà a altres pràctiques esportives

El Gimnàs municipal cessa l’activitat de fitness i es destinarà a altres pràctiques esportives

El Gimnàs municipal, situat a la plaça de Frederic Mompou, 1, cessa l’activitat de fitness que tenia fins ara. Ajuntament i Gestió Esportiva, SL (IGE) –l’empresa que tenia la concessió del servei– finalitzen la relació un cop exhaurits els terminis contractuals, cosa que ja s’ha comunicat als abonats que hi havia a dia d’avui. Ara l’Ajuntament treballa per tal que aquest equipament es dediqui a cobrir altres necessitats de la pràctica esportiva de la ciutat.

El tancament de l’activitat que s’hi duia a terme fins ara és degut a causes alienes al consistori i a l’IGE i tampoc obeeix en cap cas a una gestió deficient. La causa és que s’ha produït una baixada progressiva dels abonats els últims temps, que arriba a un 45% menys que fa cinc anys, cosa que fa inviable de continuar mantenint la concessió establerta fins ara. D’altra banda, els darrers anys s’han establert nous centres privats de serveis esportius similars a uns preus més econòmics. A més, el Gimnàs té una configuració inicial com a pavelló esportiu que va ser adaptat i reconvertit en una instal·lació de gimnàs per a la pràctica principal de l’activitat del fitness i activitats dirigides. Aquesta configuració dels espais dificulta les condicions òptimes de pràctica actual i el confort dels usuaris i fa molt difícil la competència amb serveis més actuals, estructurats arquitectònicament i amb programes inicials planificats amb aquesta finalitat.

Un equipament construït el 1996

El Gimnàs municipal va començar els serveis com a equipament destinat principalment a la pràctica del fitness l’any 1996. La concessió actual es va atorgar a IGE l’any 2001 per una durada de 16 anys i l’any 2017 administració i empresa van firmar la pròrroga, d’acord amb les condicions del contracte inicial i fins a la nova adjudicació de la gestió del servei. Cal tenir en compte que aquest servei no és de prestació obligatòria per part de l’Ajuntament de Sabadell.