PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

26
Novembre
2021

El muntatge d’una pista provisional a la Pista Coberta permetrà celebrar les competicions d’aquesta temporada atlètica a Sabadell

El muntatge d’una pista provisional a la Pista Coberta permetrà celebrar les competicions d’aquesta temporada atlètica a Sabadell

La instal·lació d’una pista desmuntable a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya permetrà celebrar a Sabadell les proves d’aquesta temporada atlètica, que s’inicia el proper 11 de desembre. Amb la mesura, fruit d’un acord entre l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Atletisme (FCA), es reprenen les competicions d’aquesta disciplina esportiva a l’equipament després que, atesa la situació sanitària, la Pista es condicionés primer com a hospital temporal i després com a centre de vacunació massiva. A hores d’ara, s’estan portant a terme els treballs per instal·lar els elements desmuntables, que finalitzaran a principis de desembre.

Precisament amb la voluntat de trobar una solució que possibilités celebrar a l’equipament sabadellenc el calendari de competicions previst, l’Ajuntament va plantejar la possibilitat d’ubicar a la Pista elements de caràcter provisional i això és el que finalment s’ha acordat. Així, per tal de preparar l’equipament per a les proves atlètiques, es mantindrà la part central de la Pista tal com està i la Federació substituirà l’anella per una de desmuntable que es va utilitzar la temporada passada al Palau Sant Jordi.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat avui l’equipament per confirmar que la instal·lació recupera la seva utilitat:

“Estem molt contents perquè la Pista Coberta està començant a vestir-se per tornar a tenir atletisme d’alta competició a la ciutat. Això significa recuperar la nostra capitalitat en el món esportiu a través de l’atletisme. I significa també que, tot i que les dades sanitàries tornen a complicar-se, la situació de la pandèmia ja no és la de fa un any. Com bé sabeu, aquesta instal·lació es va haver de convertir en un centre de vacunació, però aquest any ja es podrà tornar a celebrar aquí l’atletisme”.

Un cop acabin les competicions de les diferents categories, a finals del mes de març, es retirarà l’anella provisional per procedir a la recuperació definitiva de l’equipament. 

Recuperació de la Pista

Pel que fa a la reparació definitiva de la Pista, el projecte està redactat i aprovat. Es preveu que les obres comencin durant el primer semestre de 2022 i s’allarguin uns tres mesos.

El projecte comportarà una inversió d’uns 550.000 euros. L’Ajuntament està treballant per comptar amb finançament de les 4 institucions impulsores de l’equipament. En aquest marc, ha reservat una partida per costejar les obres i ja es compta amb el compromís de recursos per part de la Diputació de Barcelona i del Consejo Superior de Deportes. A hores d’ara s’està pendent de la confirmació de la Generalitat sobre la seva aportació a la recuperació.

Categories Cultura i esport, Esports Tags pista coberta atletisme