PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

20
Setembre
2016

El programa d’Activitats Físiques per a adults i gent gran enceta aquest curs amb més dies, noves activitats i nous espais

La temporada d’estiu a les piscines municipals va superar els 128.000 banyistes

rpactivitatsEl programa municipal d’Activitats Físiques per a adults i gent gran ha començat aquesta setmana amb una sèrie de novetats en relació amb d’altres anys, com són l’ampliació de l’oferta d’activitats, amb noves propostes, l’increment dels dies de curs i l’estrena d’una nova sala d’activitats, al poliesportiu Olímpia.

Precisament aquest espai ha estat l’escenari avui de la presentació del programa, a càrrec de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, i representants de les entitats col·laboradores en el programa: Associació Esportiva Can Deu, Agrupació de Veïns de Gràcia i les Piscines Municipals Joan Serra.

Les classes del programa van començar ahir dilluns i acabaran el 16 de juny del 2017, amb la qual cosa es compta amb dues setmanes més de classe en relació amb el curs passat. L’ampliació de dies ha estat acompanyada d’un increment de l’oferta d’activitats. Així, s’estrenen les classes de Tono-Pilates, d’Hipopressius i de Gimnàstica per a dones embarassades. El programa es completa amb Aeròbic, Pilates, Tonificació, Gimnàstica de manteniment, Ioga, Tai-txi, Equilibra't i Sumba.

L’altra novetat del curs ha estat la incorporació de la Sala d’Activitats d’Olímpia, un espai adequat per a la pràctica d’activitats dirigides i que suposa una millora, tant per l’amplitud de l’espai de sala i vestidors com per la renovació de material.

La regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha destacat el fet que 

el programa guanya dies de classe, actualitza l’oferta i va millorant els espais de pràctica, molt distribuïts pel territori, donant resposta així a les necessitats que demana la població. De la mateixa manera passa amb els horaris d’activitat, que adaptem al màxim a les preferències de les persones usuàries, segons es recullen en les nostres enquestes de satisfacció.

Marisol Martínez, ha destacat també 

la feina de les entitats amb les quals mantenim una col·laboració imprescindible per a la consolidació d’aquesta oferta.

El programa compta amb un total de 671 inscrits d’un total de 814 places, distribuïdes en 37 grups en diferents equipaments municipals. Cal tenir en compte que la demanda en determinats grups supera àmpliament l’oferta. Per això, cada any es fixa un període de preinscripció i posterior sorteig de places, que enguany va tenir lloc el passat 13 de setembre. Atès que encara queden places en alguns grups s’ha obert un període prorrogat d'inscripció a les Oficines d’Atenció Ciutadana, en horari d’atenció al públic per a les persones interessades que no hagin pogut fer la preinscripció amb anterioritat.

Balanç d’estiu

Durant la presentació, la regidora ha aprofitat per fer balanç de la temporada d’estiu, la qual va estrenar un programa esportiu d’activitat física per a adults amb 156 participants. L’objectiu del programa va ser donar continuïtat als usuaris del programa d’Activitats Físiques i, alhora, oferir a nous usuaris la possibilitat d’ocupar part del seu temps d’oci fent esport, com ara Gimnàstica de manteniment, Pilates, Tonificació, Sumba i Sumba-Tono.

D’altra banda, la temporada de les piscines municipals de Can Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord va registrar una afluència de 128.177 banyistes, 15.900 més que l’any 2015. La xifra indica un increment del 15% d’usuaris i usuàries en relació amb el 2015, sense comptar els usuaris que tenia La Bassa, que enguany ha estat tancada per poder-hi fer les obres de reparació del complex.

Per espais, l’afluència s’ha incrementat notablement a Can Marcet, amb 30.913 banyistes respecte els 25.090 de l’any passat; li segueix l’Olímpia amb 28.385 (24.329 l’any passat); Parc del Nord, 26.995 (l’any passat 17.869) i Campoamor, 25.984 persones (23.280 el 2015). La novetat ha estat que les piscines han ampliat l’horari obrint una hora abans, a les 10 del matí, i tancant mitja hora més tard que els anys anteriors, a les 8 del vespre.

A més, el programa de cursos de natació i activitats aquàtiques a les piscines va tenir una participació de 485 persones.