PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

26
Setembre
2022

El programa Esport Jove als Barris, que treballa per la inclusió social, compta aquest curs amb més de 300 participants

El programa Esport Jove als Barris, que treballa per la inclusió social, compta aquest curs amb més de 300 participants

L’oferta d’activitats esportives per a joves en risc d’exclusió social a cinc barris de Sabadell preveu la participació, el proper curs, d’uns 325 nois i noies d’entre 8 i 18 anys. Serà en el marc del programa Esport Jove als Barris, que es desenvolupa a Can Puiggener, Torre-romeu, Les Termes, Sant Julià i Ca n’Oriac.

El programa permet a infants i joves beneficiar-se dels mecanismes d’inclusió i cohesió social que proporciona l’esport. Així, els i les participants no només compartiran valors i socialitzaran mitjançant l’oferta d’activitats que facin al seu barri, sinó que mitjançant el programa molts d’aquests joves prendran part en els jocs escolars, en trobades esportives i alguns podran arribar a ser àrbitres o monitors esportius.

Les activitats començaran el 3 d’octubre i es perllongaran al llarg del curs, fins al juny de l’any que ve. L’Ajuntament destina un total de 105.377,80 euros per dur a terme el programa. El pressupost compta a més amb diferents subvencions de la Diputació de Barcelona, que en el seu conjunt sumen prop de 34.000 euros.

Cada programa d’activitats específic per als diferents barris els duu a terme una entitat gestora: Âristoi Football Academy (Can Puiggener), Fundació Idea (Torre-romeu), l’AE Can Deu (Sant Julià), Ludoteca Margarida Bedós (Les Termes) i Club Esportiu Horitzó (Ca n’Oriac).

Integració social per mitjà de l’esport

Esport Jove als Barris és una iniciativa municipal de caràcter gratuït que persegueix la integració dels nois i noies a partir d'activitats esportives i lúdiques, amb els objectius següents:

  • Aconseguir la participació activa dels infants i joves en la dinàmica del barri
  • Fer servir l'esport com a eina d'integració, educació i cohesió social
  • Treballar en el foment del respecte, la tolerància i l'adquisició de valors
  • Donar eines formatives, educatives i de suport als nois i noies més desafavorits
  • Facilitar la incorporació dels joves a una xarxa social normalitzada
  • Facilitar recursos per afavorir la convivència multicultural, amb actuacions que apleguin la població immigrada i l'autòctona i que possibilitin la transmissió, amb l'activitat física i l'esport, dels valors de la diferència i la igualtat.
  • Promoure la igualtat, donant suport als nois i noies que necessitin una especial atenció i treballar per a la convivència i la interculturalitat.

Categories Cultura i esport, Esports Tags cohesió social, Esport Jove als Barris, inclusió social