PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

06
Agost
2018

Gairebé 2.500 sabadellencs accedeixen gratuïtament a les piscines municipals durant l’alerta de calor d’aquest cap de setmana

Entre dissabte i diumenge, més de 13.000 persones –moltes de fora de Sabadell– s’han banyat a una de les 5 piscines

Gairebé 2.500 sabadellencs accedeixen gratuïtament a les piscines municipals durant l’alerta de calor d’aquest cap de setmana

Un total de 13.085 persones han fet ús aquest cap de setmana de les piscines municipals de Sabadell ­–la Bassa, Olímpia, Campoamor, Cal Marcet i Parc del Nord– coincidint amb la fase d’alerta decretada per l’Ajuntament a causa de l’onada de calor. Tant dissabte com diumenge, de 2 del migdia a 7 de la tarda, el Govern municipal va aplicar l’ordenança que permet, un cop activada l’alerta, deixar entrar gratuïtament a aquestes instal·lacions els residents a la ciutat que ho acrediten. Els ciutadans que es van poder beneficiar d’aquesta mesura ahir i abans-d’ahir van ser 2.433. A més, totes les piscines van completar l’aforament, inclosa la Bassa, on aquest fet succeeix per primera vegada.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a Sabadell es van sobrepassar 38 graus centígrads el dissabte, a les 2 del migdia. És per aquest motiu que l’Ajuntament va facilitar la hidratació de la ciutadania. Així, i des de divendres passat, les fonts ornamentals de Sabadell estan engegades ininterrompudament a les hores de més intensitat de calor, és a dir, entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda. Es tracta de les fonts de les places de Llívia, dels Castanyers, del Pi, de la Creu de Barberà, del Pi-pi, de la Creu Alta, de Catalunya i de la Concòrdia. I el sortidor de la plaça de l’Ajuntament funciona des de diumenge de 10 del matí a 10 del vespre. A més, continuen oberts cinc centres cívics, la Biblioteca Vapor Badia, els casals d’avis i els ambulatoris, equipaments on hi ha aire condicionat i on la població es pot refugiar de la calor.

Quant a les actuacions que la Creu Roja Sabadell duu a terme amb les persones que viuen al carrer o en infrahabitatges, durant el cap de setmana se n’han atès 10 i se'ls ha donat aigua i menjar. També se'ls ha ofert el servei de dutxa i roba. En el cas de la teleassistència, s’ha seguit el protocol i s’han fet 134 trucades de prevenció i de seguiment, com també visites a domicili en els casos de més risc. Pel que fa a l’atenció domiciliària, no s’ha rebut cap incidència relacionada amb la calor a Sabadell aquest cap de setmana.

Ara mateix, continua la fase de prealerta, perquè la previsió és que les temperatures elevades continuïn. Per això l’Ajuntament recorda els consells que cal tenir en compte els dies de calor intensa.