PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

09
Setembre
2022

L’Ajuntament i el Club Natació Sabadell signaran un conveni per reafirmar la ciutat com a referent europeu i mundial dels esports d’aigua

L’Ajuntament i el Club Natació Sabadell signaran un conveni per reafirmar la ciutat com a referent europeu i mundial dels esports d’aigua

L’Ajuntament de Sabadell i el Club Natació Sabadell (CNS) signaran un conveni per facilitar la participació dels equips absoluts masculí i femení de l’entitat esportiva a la màxima competició europea. Amb l’acord, es contribuirà a reafirmar Sabadell com a referent europeu i mundial dels esports d’aigua, alhora que es reforçarà la projecció de la ciutat a l’exterior i es promourà l’activitat econòmica dins la ciutat, derivada dels esdeveniments que es celebrin a Sabadell vinculats als campionats continentals.

Avui han presentat la voluntat d’acord l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el president del CNS, Claudi Martí, acompanyats per la regidora d’Esports, Laura Reyes, i el regidor Lluís Matas. La col·laboració preveu que l’Ajuntament, a través de Visit Sabadell, aporti uns 100.000 euros aquesta temporada per contribuir a la participació dels equips sabadellencs absoluts de waterpolo a la Champions League.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’ha mostrat molt satisfeta de poder materialitzar aquesta col·laboració:

“Amb aquest acord mostrem el nostre suport a una entitat emblemàtica de la ciutat i, a la vegada, contribuïm a posar Sabadell en el mapa com a referents esportius”.

A més, l’alcaldessa ha destacat el retorn que els èxits esportius del Club tenen per a la ciutat:

“Cal enfortir el caràcter esportiu de la ciutat, i fer-ho donant suport als millors ens garanteix aquesta capitalitat en els esports d’aigua”.

El president del CNS, Claudi Martí, ha agraït el compromís municipal:

“No puc més que agrair l’esforç de l’Ajuntament i el suport que sempre rebem de la ciutat. Som referents europeus per història, per trajectòria i per nivell esportiu, i això tindrà continuïtat en el futur”.

En el cas de l’equip femení de waterpolo, arriba a la Champions 22-23 després d’haver assolit 5 títols en la màxima competició europea i haver-se proclamat sotcampiones la temporada passada. Pel que fa als nois, l’equip masculí absolut va guanyar l’EuroCup 2022, el que li ha donat l’accés a la Champions a través de la Wild Card per tres temporades.

El fet de prendre part a la màxima competició europea comportarà per als equips sabadellencs jugar en una lliga regular amb els millors equips del continent. Una lliga que contempla retransmissions televisives, amb la conseqüent projecció del club i de la ciutat arreu.

Així mateix, implica l’organització de partits a Sabadell, amb tota l’activitat i beneficis que el fet d’acollir aquests esdeveniments comportarà per a la ciutat a nivell turístic, de restauració i activitat econòmica en general.

Referent mundial

El Club Natació Sabadell és un dels grans referents dels esports d’aigua a nivell internacional. Entre les darreres fites, 4 jugadores del CNS van guanyar la medalla de plata als Jocs Olímpics de Tòquio 2021 i tres jugadors del masculí s’han proclamat enguany Campions del món a Budapest. També l’entitat compta amb diversos medallistes i finalistes en les darreres cites europees, tant en natació com en natació artística. Paral·lelament el Club acull habitualment diferents competicions tant a nivell de Catalunya com d’Espanya (Copa de la Reina i del Rei de waterpolo, Supercopes d’Espanya, campionats absoluts de natació...) i internacionals.

 

Categories Cultura i esport, Esports Tags Club Natació Sabadell, esports d'aigua, projecció de la ciutat