PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

16
Novembre
2018

L’Ajuntament i el nou club Sabadell és Atletisme col·laboraran per promoure les curses de la ciutat

En la nova entitat estan representats els principals clubs que organitzen curses a Sabadell

L’Ajuntament i el nou club Sabadell és Atletisme col·laboraran per  promoure les curses de la ciutat

Amb la voluntat de millorar el programa de curses populars a la ciutat, l’Ajuntament ha signat avui un protocol d’intencions amb l’entitat Sabadell és Atletisme, constituïda recentment amb l’objectiu d’unificar esforços i actuar coordinats en bé de la promoció d’aquest esport.

En el marc d’aquest acord, Sabadell és Atletisme es compromet a col·laborar amb l’Ajuntament aportant-hi col·laboradors per a les diferents tasques d’organització i control com és el cas de:

  • La confecció d’un programa i d’un calendari de les curses populars atlètiques que s’organitzin a Sabadell de forma periòdica
  • L’organització o col·laboració en curses o activitats atlètiques que amb caràcter extraordinari es puguin celebrar a Sabadell
  • La valoració de propostes de celebració de curses a la via pública, el disseny del recorregut i la identificació dels elements logístics necessaris
  • La recerca de recursos materials per millorar la qualitat dels esdeveniments

L’entitat s’encarregarà, a més, de la recerca de voluntaris i col·laboradors per a la celebració de les curses, així com de la promoció i difusió, la identificació d’iniciatives solidàries a les quals donar suport o bé la promoció de l’esport popular.

Tal i com ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez,

“en aquest nou club hi estan representades les principals entitats que organitzen curses populars a Sabadell i, per tant, serà un interlocutor vàlid per valorar els temes que fan referència a les organitzacions de les curses que actualment es fan a la ciutat i que mouen gairebé a 20.000 corredors durant l’any”.

Martínez també assenyala que

“un dels objectius d’aquest mandat en l’àmbit esportiu és la unió, sota un mateix paraigües, de les entitats d’un mateix esport per aglutinar esforços, crear sinergies i treballar objectius comuns”.

De la seva banda, el portaveu de la Sabadell és Atletisme, Rafael Bernardo, destaca que “amb aquesta nova entitat creem un espai de creació de vincles entre les entitats i que d’aquesta relació en puguem sortir beneficiades. També és important el treball de coordinació que farem per confeccionar el calendari de curses”.

Sabadell és Atletisme

La mecànica de funcionament de la nova entitat l’establiran els membres que la composen. L’objectiu és la millora d’aspectes organitzatius i la recerca de recursos humans i materials per a les curses que cada entitat organitzi.

Sabadell és Atletisme, mantindrà en el calendari anual les curses de les diferents entitats que en formen part, com són: la Cursa dels 10 km, del Club Natació Sabadell (CNS) i en què participen uns 1.000 corredors; la Cursa del Ripoll i el Cross de Sant Sebastià de la Joventut Atlètica Sabadell (JAS) que juntes compten amb 1.100 participants; Sabadell Corre pels nens de Toni Valverde-AE Mitja Marató, amb 5.000 corredors; Corro contra el càncer, de We Run Sabadell en què acostumen a inscriure’s uns 2.000 corredors; la Women Race d’El Corte Inglés també amb 2.000 participants; les Curses de Festa Major de l’Ajuntament de Sabadell i l’AE Mitja Marató amb uns 2.800 corredors; La Llanera i el Cross dels Esquiadors de la Unió Excursionista Sabadell (UES) amb uns 900 participants i la Cursa de Cap d’Any, en la que prenen part uns 2.800 atletes. En total aquestes curses tenen un volum de participació d’uns 18.600 corredors.