PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

04
abril
2022

L’esport escolar va recuperant els índex de participació de cursos anteriors a la pandèmia

L’esport escolar va recuperant els índex de participació de cursos anteriors a la pandèmia

L’Ajuntament de Sabadell realitzarà una aportació econòmica en forma de subvenció directa de 75.000 € al Consell Esportiu del Vallès Occidental (CEVOS) amb la finalitat de possibilitar la promoció i gestió dels programes i activitats de l’esport escolar que l’entitat desenvoluparà fins a finals d’aquest any. El Ple del mes d’abril portarà a aprovació l’esmentada subvenció. El consistori cedirà també els espais esportius necessaris pel desenvolupament de les activitats.

El Consell Esportiu desenvolupa els programes d’esport escolar següents:  iniciació esportiva; jocs esportius escolars; les activitats incloses al programa Ciutat i Escola; activitats esportives al Nadal; programes de formació; activitats esportives a l’estiu i l’organització de la Diada de l’Esport Escolar i altres activitats en el marc de la Festa Major.

Jocs Escolars

Un dels programes amb més participació durant el curs són els Jocs Esportius Escolars. Els participants poden triar entre els esports següents: gimnàstica aeròbica, artística, atletisme, bàsquet, balls, cros, cursa orientació, escacs, futbol 7, futbol sala, handbol, hoquei, karate, natació, natació artística, patinatge, rítmica, tennis taula, voleibol.

En total, hi participen més de 5.000 nois i noies de Sabadell, que troben en aquesta activitat una manera de practicar un esport en unes condicions òptimes, dins del recinte educatiu i en horari no gaire allunyat de l’educatiu. Aquest curs s’ha aconseguit novament que hi hagi participació a tots els esports convocats des del Consell Esportiu, a diferència del curs anterior -quan es van reprendre els Jocs Escolars l’abril del 2021- ja que d’algun esport no es va poder fer cap jornada.

Pel que fa als esports d’equips tots es troben ja en segona fase i passada les vacances de setmana santa iniciaran la recta final  Pel que fa a esports individuals, ja s’han celebrat diferents jornades de tots els esports (karate, balls, patinatge , gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, trobades d’escacs..) i només faltaria l’atletisme a l’aire lliure que començarà a finals de l’abril. A la primera part del curs els esportistes inscrits van fer el circuit de cros i el Trofeu Promoció a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya.

El futbol sala continua sent l’esport de més participació superant actualment el millar de llicències, però destaca l’evolució del futbol 7, pràcticament amb la mateixa participació que el futbol sala  i amb la participació de 8 equips femenins. Pel que fa als esports individuals, la gimnàstica rítmica és l’esport amb més participació amb prop de 600 llicències.

Els Plans de Promoció recuperen la participació

L’altre programa d’Esport Escolar amb més seguiment, els Plans de Promoció que es fan en horari lectiu a les escoles (dins del programa Ciutat i Escola), ha tingut una recuperació de la participació molt significativa en relació als cursos anteriors més afectats per la pandèmia.

És un programa on s’aporten els recursos necessaris (didàctics i materials) per a la formació del professorat i on l’alumnat té la possibilitat de gaudir de noves activitats esportives dins de les hores lectives d’educació física.

La previsió és arribar amb aquest programa a 11.600 escolars i 230 peticions als diferents esports i activitats. Per tant, no s’arribarà a la participació del curs 18-19 (últim prepandèmia), però sí seria el segon curs amb més participació des de sempre. Destaca l’atletisme a l’aire lliure, amb més de 1.200 escolars; el circ, amb més de 1.000, i les tècniques de relaxació i l’esgrima per sobre dels 800 alumnes previstos.

Formació

Finalment, un programa que des del Consell Esportiu es treballa intensament és la formació. Cada curs centenars de persones aprofiten les diferents jornades de formació per a tutors de joc, coordinadors, monitors, professorat i sobretot dels anomenats “Superciates”, que inclou 3 cursos: esport i joc, gestió de petites entitats esportives i primers auxilis i que organitzen amb conveni amb l’Escola Catalana de l’Esport.

 Amb aquesta formació dels 3 cursos i acreditant 150 hores de pràctica una persona es pot inscriure al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya) per treballar com a dinamitzador poliesportiu amb menors de 18 anys.

Durant el passat desembre es va fer una primera edició amb 110 alumnes entre els 3 cursos i a finals de juny es convocarà l’edició d’estiu.