PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

21
Maig
2019

La 66ª Festa de l’Esport incorpora la Women Race i potencia la participació de les entitats

Setmana d’activitats entre el 27 de maig i el 2 de juny, en el transcurs de la qual es coneixeran el millor esportista i la millor entitat esportiva del 2018

La 66ª Festa de l’Esport arribarà a finals de maig amb l’objectiu de donar veu a tot el món de l’esport. Per tercer any consecutiu i amb un format plenament consolidat, la ciutadania podrà gaudir d’activitats, competicions, xerrades i reconeixements esportius entre el 27 de maig i el 2 de juny, ambdós inclosos. Una de les novetats destacades d’aquest any és la incorporació, per primera vegada, de la Women Race dins de la Festa. Aquest fet intensificarà la dimensió participativa de la celebració al carrer el diumenge, 2 de juny, ja que la cursa tindrà un recorregut cèntric i sortirà a les 9.30 h de l’Eix Macià.

Eixos d’activitat

La Festa de l’Esport de Sabadell va canviar d’orientació el 2017, amb la voluntat d’esdevenir una festa popular, deixant de ser només un acte de reconeixement als millors esportistes per passar a ser una activitat en la qual tot el teixit esportiu de Sabadell prengués el protagonisme durant una setmana.

Així, la nova Festa de l’Esport s’organitza en diferents eixos temàtics. D’una banda, l’àmbit Activitats obertes inclou les jornades de portes obertes que es faran a les instal·lacions esportives municipals i de diferents entitats durant tota la setmana. D’altra banda, l’eix Ciutat Activa ofereix tornejos de futbol, handbol, festivals de gimnàstica rítmica, hip-hop i aeròbic, entre d’altres. També s’hi inclou la jornada de futbol de promoció i futbol inclusiu que es durà a terme a l’estadi de la Nova Creu Alta, organitzat pel Centre d’Esports Sabadell i l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell.

A més, la 66ª Festa de l’Esport comptarà amb la tercera edició del Laboratori d’Idees, un conjunt de sessions de reflexió, formació i debat al voltant d’aspectes del món de l’esport. La primera sessió serà el 27 de maig a partir de les 19 h. L’Institut Jonqueres farà una exhibició preparada amb la col·laboració de Basket Beat i una xerrada posterior a la Biblioteca de Ponent. El mateix espai acollirà, el dimarts 28 de maig, a partir de les 19 hores, una activitat organitzada pel Club Natació Sabadell, en relació a la tasca que es du a terme a l’escola Santa Clara del mateix club esportiu. Així mateix, la Biblioteca de Ponent acollirà, el dijous 30 de maig a les 19 h, una xerrada de la mà de la corredora de muntanya Núria Picas. La sessió partirà del contingut del seu últim llibre Ara o mai.

També en el marc del Laboratori d’Idees de l’Esport, el dimecres 29 de maig, a les 19 h, el Casal Pere Quart acollirà la xerrada l’Esport eina d’integració i valors, relacionada amb la gestió d’equips esportius i coordinada pel Club de Futbol Sala Amics del Pou Nou Escorial. El dijous 30 de maig es farà una taula rodona sobre la recollida de brossa del fons marí, que organitza UNISUB.

Millor entitat i esportista

Un altre dels eixos de la festa serà l’acte de Reconeixement a la millor entitat i al millor esportista del 2018. Aquesta gala de reconeixement tindrà lloc el divendres 31 de maig, a les 19 h, al Teatre Principal. Prèviament, però, dimarts 28 de maig a les 19 h hi haurà la presentació dels finalistes i lliurament de reconeixements a la Casa Duran.

El quart dels eixos de la Festa de l’Esport d’aquest any serà la Diada de l’Esport Escolar. Dins d’aquest àmbit hi estan presents les activitats del programa Ciutat i Escola; així com la Cloenda de l’esport escolar, dissabte 1 de juny al matí a la Pista Coberta d’Atletisme i, on s’entregaran també diversos dels premis de reconeixement de l’esport de Sabadell. Així mateix, es faran les darreres sessions del programa de natació escolar Els primers a l’aigua, així com una jornada de cloenda a la piscina del Club Natació Sabadell Can Llong.

Fira d’entitats

Pel que fa a la Fira d’Entitats Esportives, el dissabte 1 de juny a partir de les 17 h i fins a les 21 h, s’oferiran diferents espais perquè les entitats donin a conèixer la seva realitat esportiva a la ciutadania de Sabadell en diferents carpes informatives ubicades al passeig de la Plaça Major, a la plaça del Dr. Robert i al Racó del Campanar. A més, es podran veure exhibicions a un escenari que es muntarà a la plaça del Dr. Robert.

Dins el marc d’aquesta fira tindrà lloc la Foto dels Campions i Campiones, que convoca tots els equips i esportistes que des del juny del 2018 al maig del 2019 hagin guanyat les competicions en les quals hagin participat, sigui quina sigui la seva categoria. La cita és el dissabte a les 19 h, a la plaça del Doctor Robert.

Esport al carrer

En aquesta mateixa línia de treball, el darrer dels eixos rellevants tornarà a ser l’Esport al Carrer, de nou concentrat a l’entorn del parc de Catalunya durant tot el diumenge 2 de juny. Al llarg de tot el dia es podran veure exhibicions i participar en diverses activitats esportives de diferents disciplines organitzades per entitats de la ciutat.

En aquest àmbit s’ha incorporat la cursa Women Race, a partir de les 9.30 h amb sortida i arribada a l’avinguda de Francesc Macià, amb un recorregut de 5 km pel centre de la ciutat. A la part alta de l’eix Macià s’hi ubicarà un espai d’exhibició de motos i cotxes.

També a l’interior del parc de Catalunya, concretament a la plaça de l’Argub, es concentraran activitats diverses entre les quals destaquen: ioga adaptat, 3x3 de bàsquet, handbol street, tennis taula, rocòdrom i disc golf. A la zona nord del parc de Catalunya s’han previst activitats d’orientació i marxa nòrdica; i a la zona sud: bike trial, modelisme, paleotraining, boot camp i defensa personal.

Al centre de l’Eix Macià es podrà gaudir de propostes com ara el voleibol, el hoquei, l’esgrima, l’ultimate i corfbol. I a la zona sud de l’Eix Macià es faran activitats com ara mini tennis i l’eslàlom amb cadira de rodes.