PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

ESPORT

 

09
Maig
2024

La 70a Festa de l’Esport se celebrarà el 14 de maig al Teatre Principal

Ja es coneixen els finalistes als premis a l’entitat i esportista més destacats del 2023

La 70a Festa de l’Esport se celebrarà el 14 de maig al Teatre Principal

El proper 14 de maig, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la 70a edició de la Festa de l’Esport. En el transcurs de la celebració, al Teatre Principal, i a banda de molts altres guardons i distincions, es donaran a conèixer l’entitat i esportista més destacats de l’any 2023. A hores d’ara, els membres del Jurat de la Festa ja han escollit els finalistes en totes dues categories. Ha estat després de diverses reunions en les quals s’ha deliberat sobre els 61 historials presentats: 28 d’entitats i 33 d’esportistes.

Així mateix, com a novetat, aquest any el Jurat ha reconegut dues noves categories de guardons: el Premi a l’Excel·lència Esportiva i el Premi a la Tasca en la Promoció de l’Esport Femení. Pel que fa al Premi a la Promoció de l’Esport, en el qual tradicionalment el Jurat seleccionava 10 finalistes i rebien premi els tres primers, en aquesta edició ha decidit seleccionar 5 finalistes i que tots ells rebin guardó.

Finalistes a l’entitat i esportista més destacats

Els finalistes com a entitat més destacada de 2023 són: Centre d’Esports Sabadell FC SAD, Cercle Sabadellès 1856, Club d’Esgrima Sabadell Jaume Viladoms, Club Esportiu Mercantil, Club Esportiu OAR Gràcia Sabadell, Club Gimnàstic Catalunya, Club de Tennis Sabadell, Joventut Atlètica Sabadell, Motor Club Sabadell i Societat Coral Colon.

Pel que fa a esportista més destacat, els finalistes són: Anna Escribano Navarro (futbol sala), Emma García García (natació artística), Fatima Gharbi Berrima (futbol), Iker Pajares Bernabeu (esquaix), Jesús Oviedo Berenguer (tir olímpic), Judith Forca Ariza (waterpolo), Meritxell Ferré Gaset (natació artística), Oscar Salguero Galisteo (natació adaptada), Pep Martí Sobrepera (automobilisme) i Sergio de Celis Montalban (natació).

Relació de premis i homenatges

A més de conèixer l’esportista i entitat més destacats, s’atorgaran els següents guardons:

Premi a la Promoció de l’Esport: Club Esportiu Escola Pia Sabadell, CF Unió Can Rull Rómulo Tronchoni, Falcons Sabadell Associació Esportiva, Fundació Sant Nicolau i Unió Excursionista de Sabadell.

Premi a la Projecció Esportiva als esportistes Alex Llauradó Corbella (waterpolo), Eneko Sánchez Aguilar (natació artística), Manel de la Cruz Zotes (hoquei línia), Ona Jurado Trias (waterpolo) i Roger Martínez López (atletisme).

Premi pels anys de dedicació al món de l’esport a Jordi Fuentes Fernández.

Premi a l’esdeveniment esportiu de l’any: Final d’etapa a Sabadell de la Volta Ciclista a Catalunya, organitzat per la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva amb la col·laboració d’Unió Ciclista Sabadell.

Premi a la tasca arbitral, per a David Fernández Fuentes (voleibol).

XXXVI Premi Joaquim Gorgori, a la tasca periodística en el món de l’esport, per a la periodista internacional de futbol Yaca García-Planas.

Premi a la Promoció de l’Esport Escolar, per a l’AFA Institut Ferran Casablancas.

Premi a la Tasca en la Promoció de l’Esport Femení, al Futbol Sala Sabadell Femení.

Premi a la Promoció de l’Esport per a persones amb capacitats diverses, al Centre d’Esports Sabadell FC SAD, Secció de Futbol Inclusiu.

Premi a la Integració Social per mitjà de l’esport, a l’Escola de Futbol La Caserna.

Premi Aniversaris 2023: Al 25è aniversari del Creu Alta Sabadell Bàsquet Club i al 75è aniversari del Creu Alta Sabadell Handbol.

Premi a l’Excel·lència Esportiva, per a l’equip de Waterpolo Femení del Club Natació Sabadell.

I com ja és habitual, des del 1993, la Festa retrà un homenatge especial al Club Natació Sabadell per la seva trajectòria, que l’ha portat a ser un dels clubs més destacats de Catalunya, de l’Estat i fins i tot a nivell internacional.

Categories Cultura i esport, Esports