PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

27
Setembre
2017

La Bassa i les piscines municipals tanquen la temporada amb un balanç de més de 230.000 banyistes

Les piscines Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord han registrat un 30% més de banyistes respecte la mitjana de banyistes dels darrers 10 anys

La Bassa i les piscines municipals tanquen la temporada amb un balanç de més de 230.000 banyistes

La temporada 2017 de La Bassa i a les piscines municipals de Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord s’han tancat amb una bona afluència de banyistes. En total, aquests equipaments, que han recuperat La Bassa després d’un procés de reparació que no va permetre obrir l’equipament l’estiu del 2016, sumen més de 231.697 usuaris.

Per espais, l’afluència a La Bassa, que va reobrir les portes el passat 26 de juny, ha estat de 114.238 banyistes, 33.498 menys que al 2015, darrer any que van obrir l’equipament. De la seva banda, les piscines de Cal Marcet, Olímpia, Campoamor i Parc del Nord van registrar una afluència de 117.459 usuaris, 10.718 menys que l’any passat, quan va experimentar un augment de 34.191 usuaris, al absorbir gran part dels banyistes de La Bassa.

El tancament de La Bassa l’estiu passat va provocar un fort augment de banyistes a les quatre piscines municipals. De fet, al 2017 s’han registrat un 30% més de banyistes respecte la mitjana d’usuaris de les quatre piscines els darrers 10 anys a (2006-15) que és de 90.568.

Així, l’afluència d’aquest 2017 s’ha incrementat a Cal Marcet, amb 34.934 banyistes respecte els 34.829 de l’any passat; li segueix l’Olímpia amb 31.201 (33.089 l’any passat); Parc del Nord 28.713 (l’any passat 26.995) i Campoamor 24.023, persones (31.546 el 2016).

En paraules de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, “podem parlar d’un balanç positiu d’usuaris ja que els banyistes a les quatre piscines dels barris han augmentat un 30%. La Bassa pràcticament ha tornat a nivells semblants a la mitjana d’anys anteriors, però el fet que no estigués oberta l’estiu passat ha permès que la gent redescobreixi les piscines de proximitat”.

Es preveu que la propera temporada es faran millores a les instal·lacions de La Bassa amb nous tobogans, una nova carpa a la zona del restaurant, un nou sistema de venda d’entrades i també un nou sistema de vasos de compensació.

D’altra banda, les piscines van oferir, un any més, la possibilitat de practicar activitats aquàtiques a l’estiu, ja fos per aprendre a nedar, per fer perfeccionament o gimnàstica a l’aigua. D’aquesta manera, un total de 497 persones de totes les edats han pogut gaudir tant de la natació com de les propostes aquàtiques recreatives.

Les activitats s’han dut a terme a les piscines municipals Olímpia, Cal Marcet, Campoamor i Parc del Nord. Els grups es dividien per edats i també per nivells (iniciació, intermedi i avançat).

A més, i amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament dels infants mitjançant l’educació en el lleure, al mes de juliol es va dur a terme la segona edició de l’Enjogassa’t, que va comptar amb una participació superior als 3.600 nens i nenes de 36 entitats diferents esplais i casals d’estiu de la ciutat. Aquesta activitat ha permès gaudir d’esports alternatius com el kinball, l’atletisme indoor, un taller de circ i circuit de psicomotricitat per als més petits, així com inflables i canons d’escuma.

D’altra banda, la temporada d’estiu també ha donat la possibilitat, per segon any consecutiu, de continuar la pràctica esportiva de la temporada d’hivern amb un programa d’activitat física per a adults, en el qual han pres part 158 persones durant les 5 setmanes que va durar.

 

Categories Cultura i esport, Esports Tags esports, estiu, la Bassa, piscines