PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

29
Setembre
2017

La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran incideix en els hàbits saludables

Els actes de celebració s’enllacen amb la Festa dels Avis i les Àvies, per segon any consecutiu

La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran incideix en els hàbits saludables

Sabadell celebrarà el Dia Internacional de la Gent Gran el proper dilluns 2 d’octubre, amb un ampli programa d’activitats que s’allargarà fins al 8 d’octubre. Enguany els hàbits saludables centraran lespropostes impulsades pel consistori conjuntament amb el suport de la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell, cinc residències de la ciutat –Ciutat de Sabadell, Allegra, Santa Rita, Mutuam La Creueta, SARQuavitae– i la col·laboració de Fundació Agrupació.

Actes del Dia Internacional

La Commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran s’iniciarà el dia 2, a 2/4 de 10 del matí amb una mostra d’activitats i tatstets gratuïts al voltant i a l’interior de l’antic Mercat de Sant Joan. A les 11 del matí tindrà lloc la presentació del llibre Hàbits saludables, a càrrec de la directora de la Fundació Agrupació, Imma Playà. I a 2/4 de 5 de la tarda, es durà a terme l’acte central a la plaça del Doctor Robert, que s’iniciarà amb un berenar que oferiran les residències col·laboradores. També hi haurà una olimpíada esportiva amb la gent gran de les residències i, cap a 2/4 de 6 de la tarda, s’ha previst fer la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Gent Gran, a càrrec de membres de la Coordinadora de Casals de Gent Gran. Per finalitzar, a ¾ de 6 de la tarda, es farà una classe de gimnàstica, de la mà l’animador esportiu, Isidre Vallès.

Cal recordar que des de que l’any 1990 les Nacions Unides van proclamar l’1 d’octubre com el Dia Internacional de la Gent Gran, jornada que s’ha consolidat arreu com una ocasió per reflexionar sobre els reptes polítics i socials associats a l’envelliment demogràfic. Al mateix temps, el Dia es concep com una oportunitat per analitzar, sensibilitzar i actuar sobre situacions que poden afectar de forma especialment crítica aquest col·lectiu, en ocasions molt vulnerable, tot vetllant pel benestar i la dignificació de la vellesa.

A Sabadell, les persones amb més de 65 anys representen un 18,49% de la població, és a dir, 38.854 persones, que disposen d’una sèrie de recursos i activitats, accessibles des dels equipaments municipals per a la gent gran que promouen l’autonomia personal.

Festa dels Avis i les Àvies

Enguany, per segon any consecutiu, la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran donarà pas a la Festa dels Avis i Àvies, que començarà el dimarts 3 d’octubre, a les 11 del matí, amb la projecció de la pel·lícula Un amigo para Frank a l’Auditori del Casal Pere Quart. El programa d’actes s’allargarà fins diumenge, 8 d’octubre, i inclou actuacions de les diferents entitats de la Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell a les residències de la ciutat.

Per al dissabte 7 d’octubre s’ha organitzat, davant del Santuari de la Mare de Déu de la Salut, una classe de gimnàstica suau, un esmorzar popular i una cantada de la Coral CGC Gràcia. I a les 6 de tarda, es podrà veure l’obra de teatre Espamocions a l’Auditori del Casal Pere Quart.

Finalment, per al diumenge 8 d’octubre s’ha previst l’acte central, a les 11 del matí, a la plaça de les Àvies i els Avis, situada a la Creu Alta. La festa començarà amb una ofrena floral al monument a l’Avi. Cap a 2/4 de 12 s’ha previst una actuació de corals, a les 2 del migdia un dinar de germanor i a 2/4 de 6 de la tarda, un ball de fi de festa.

 

Categories Esports, Gent gran, Salut Tags drets, gent gran