PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

 

25
Mai
2017

La Festa de l’Esport canvia d’orientació perquè hi participi tota la ciutadania

Durant una setmana es faran activitats i xerrades entre d’altres propostes i participen més 70 entitats

La 64a edició Festa de l’Esport de Sabadell canvia d’orientació per acostar-se més a la ciutadania. Amb aquest objectiu s’allarga i passa a oferir tota una setmana plena d’activitats, que començaran el proper dilluns, 29 de maig, amb tornejos de futbol i handbol i, també, amb les portes obertes a les activitats dirigides del Club Natació Sabadell (CNS).

Durant la presentació avui de les novetats de la Festa, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assenyalat que

la Festa de l’Esport és un esdeveniment de ciutat amb una gran història i ressò, més enllà de Sabadell. Volem que continuï al capdavant i per això hem renovat el model, fent-la més oberta a la ciutat, sense perdre l’essència esportiva”.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha afegit que la participació és l’element clau que vertebra el nou model de festa. No la limitem a l’acte de reconeixement, sinó que s’organitza en cinc eixos per obrir-la a tota la ciutat. Volem que sigui una autèntica Festa Major de l’Esport”.

Cinc eixos

De fet, la Festa s’articula en 5 eixos, un dels quals és, precisament, la Festa Esportiva, on s’encabeixen les diferents activitats i competicions que organitzen les més de 70 entitats que participen enguany a la festa. La Festa Esportiva es concentrarà sobretot el cap de setmana del 3 i 4 de juny, coincidint també amb la ja tradicional Diada de l’Esport Escolar al Complex de Sant Oleguer.

La Diada de l’Esport Escolar, que es durà a terme el 3 de juny, clourà les activitats esportives escolars organitzades pel Consell Esportiu de Sabadell i l’Ajuntament. Es preveu també premiar els equips campions de la lliga escolar.

El segon dels eixos és el Laboratori d’Idees, un conjunt de sessions de reflexió, formació i debat al voltant d’aspectes del món de l’esport. En aquesta primera edició les tres sessions que es desenvoluparan giraran entorn dels Valors de l’Esport. Per això, dimarts 30 de maig, a les 19.30 h i al Teatre Principal, s’ha previst la trobada sobre Dona i l’Esport, dinamitzada per un grup d’experts de la Universitat Autònoma de Barcelona com són Susana Pallarès i Miquel Torregrossa. A la sessió hi participaran: Mercè Vallès (nadadora i directiva del CNS); Josefina Pèlachs (directiva del món del bàsquet) i Mònica Weisz (palista impulsora de Tennis de Taula Sabadell).

El dimecres 31 de maig, també a les 19.30 h, la sessió abordarà les Experiències als Jocs Paralimpics de Rio 2016, amb la participació d’Oscar Salguero (nadador del CNS) i Oscar Trigo (Glòbal Basquet). La cita serà al CNS, al carrer dels Montcada. La darrera de les sessions de reflexió del Laboratori d’Idees tractarà sobre els Valors, la Violència i el Joc Net, i es farà el proper dijous 1 de juny a les 19 h a la Biblioteca Vapor Badia. La jornada la moderarà el president del C. E. Mercantil, Jordi Grané, i comptarà amb la participació d’Aíto García Reneses (entrenador de bàsquet); Lino Gutiérrez (responsable de l‘Associació de Clubs de Futbol de Sabadell); Enric Sebastiani (especialista acadèmic en valors de l’esport) i Sònia Rallo (secretària tècnica del Consell Esportiu del Vallès Occidental).

El tercer dels eixos de la Festa és la Fira d’Entitats de l’Esport, que s’instal·larà a la plaça del Doctor Robert durant el matí i la tarda del diumenge, 4 de juny. Hi representades més de 35 entitats de la ciutat. A més, la fira també comptarà amb un espai habilitat perquè les entitats puguin fer demostracions esportives.

El quart eix de la nova festa serà la Foto dels Campions, que vol convidar a tots els equips i esportistes, que durant el darrer any (maig 2016-maig 2017) han aconseguit èxits esportius, a fer-se un foto conjunta a la plaça del Doctor Robert. La cita serà diumenge, 4 de juny, a les 13 h. De la mateix manera, l’Ajuntament també convida a tothom que vulgui a fer-se un selfie al photocall que s’instal·larà el diumenge a la carpa de l’Ajuntament, per després pujar-lo a les xarxes.

Reconeixement a esportistes i entitats

La Festa de l’Esport, com es coneixia fins a la data, proposava un acte per expressar el reconeixement als esportistes, entitats i a tots els que fan possible l’esport a la ciutat. Aquest reconeixement es mantindrà enguany però en diferents actes al llarg de la setmana. El primer dels reconeixements tindrà lloc dimarts, 30 de maig, a les 19 h, al Teatre Principal. En aquest moment es lliurarà, d’una banda, el premi de la Fundació Club Natació Sabadell i, d’una altra, els premis a les 10 entitats i els 10 esportistes finalistes de la 64ª edició de la festa, així com els premis a les 10 entitats finalistes al premi a la Promoció de l’Esport.

Aquest any les entitats esportives finalistes són: Joventut Atlètica Sabadell; Unió Excursionista de Sabadell; Centre d’Esports Sabadell; Can Rull Rómulo Tronchoni; Club Grups Arrahona Futbol Sala; OAR Gràcia; Motor Club Sabadell; Unió Subaquàtica Sabadell; Cercle Sabadellès 1856 i Club Tennis Sabadell.

Els esportistes finalistes de la 64ª edició són: Lucila Pasqua; David de la Cruz; Sandra Santanyes; Iker Pajares; Óscar Salguero; Judit Ignacio; Miquel Blanchart; Judith Forca; Maica García Godoy i Pilar Peña.

D’altra banda, dissabte 3 de juny, a les 12.25 h, a la Pista Coberta d’Atletisme i en el marc de la Diada de l’Esport Escolar, es lliuraran els premis a les entitats guanyadores del premi Promoció de l’Esport Escolar; el premi a la tasca de Promoció de l’Esport Escolar i també als esportistes guanyadors del premi Projecció Esportiva. El mateix dia, a les 17 h. però al Club de Tennis, s’ha previst que es lliurin els premis a la promoció de l’Esport per a Discapacitats Psíquics i el premi a la Integració Social a través de l’Esport.

La festa posarà el seu punt i final diumenge dia 4 a la tarda, al Teatre Principal, amb el reconeixement al millor esportista i a la millor entitat del 2016. Durant l’acte, a més, està previst fer una menció especial al Club Natació Sabadell (CNS) i lliurar la resta de premis del programa de la festa.

La Festa de l’Esport compta amb el patrocini de Banc Sabadell, El Corte Inglés i Snooker Sabadell. Hi col·laboren: Abant.net Premis i Publicitat, Fundació Club Natació Sabadell, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.