PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

17
Desembre
2014

La IV edició de la BBVA La Nostra. Cursa Solidària de Cap d’any de Sabadell culminarà tota la Campanya Solidària del Gran Recapte per a la dignitat de les persones

Aquest migdia, el Centre de Promoció Empresarial de Fira Sabadell ha acollit la presentació de la IV edició BBVA La Nostra. Cursa Solidària de Cap d’any de Sabadell, que se celebrarà, un any més, el 31 de desembre. Una prova que, amb tan sols 3 edicions, s’ha consolidat com a referent esportiu i organitzatiu i enguany també, com a referent solidari a Sabadell, el conjunt de la comarca i Catalunya. La presentació ha comptat amb la presència de Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell; Aureli Balagué, director de la zona Sabadell de BBVA; Miguel Quesada, president de l’AE Sant Silvestre de Sabadell; Guillermo Wilches, president del Rebost Solidari de Sabadell i Aleix Muñío, director de la cursa. També hi han assistit representants de diverses entitats i empreses col·laboradores i l’atleta Reyes Estévez, que prendrà part a la prova.

La cursa serà el punt culminant del Primer Gran Recapte per a la dignitat de les persones, una campanya solidària de caràcter pioner, impulsada pel BBVA, AE Esportiva ST Silvestre de Sabadell i el Rebost Solidari, que han unit esforços per vincular esport, ciutat, compromís i solidaritat, comptant amb la implicació i col·laboració de diverses entitats, institucions i empreses, entre les quals l’Ajuntament de Sabadell.

La cursa BBVA La Nostra traspassa, així, les fronteres estrictes d’un esdeveniment esportiu i, de la mà de Fira Sabadell, el Grup MAAS, Powerade, Caldos Aneto, el grup Europastry i diversos comerços de la ciutat pot créixer en servei, festa, qualitat i sobretot en l’esperit integrador totalment transversal a Sabadell. La cursa és un esdeveniment esportiu de màxims que pretén, alhora, fer pedagogia per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin tenir garantides unes condicions de vida dignes. Per tant, el dia 31 de desembre no només serà una gran festa de l’atletisme popular sinó també de l’esport compromès i solidari.

Avui durant la presentació, el tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha comentat que

podem dir, ja abans que es celebri la prova, que aquesta cursa és un gran èxit tant organitzatiu com pel que fet que hagi crescut any rere any a través de la suma de complicitats. Cal felicitar a tots i totes aquells que la fan possible i fer una crida a la participació de tothom. És una festa esportiva, una festa solidària, una festa de ciutat.

Alhora, ha volgut agrair als organitzadors i entitats i empreses col·laboradores i molt especialment el compromís dels voluntaris. 

En aquest mateix sentit s’ha expressat Aureli Balagué, director de la zona Sabadell de BBVA, que ha mostrat el seu agraïment a

la implicació de tothom i especialment dels voluntaris”. També ha demanat “una última empenta i el suport de tots i totes perquè siguem capaços d’arribar encara a més persones.

El president del Rebost Solidari de Sabadell, Guillermo Wilches, ha donat les gràcies i ha comentat que

és una alegria veure que el treball que hem realitzat tot aquest temps i l’efecte solidaritat està inspirant a més persones per a què entre tots canviem la situació.

El president de l’AE Sant Silvestre de Sabadell, Miguel Quesada, ha remarcat

el creixement de la cursa en aquests 4 anys i no em refereixo només a les inscripcions sinó a la implicació solidària. Enguany el projecte és molt gran i entre tots hem generat un grup de col·laboració, el treball del qual tindrà un retorn per a la gent i per a la ciutat.

El director de la cursa, Aleix Muñío, ha agraït la implicació de tots aquells que hi  col·laboren i ha remarcat aspectes com

la Fira del corredor, que és un plus per aquesta prova. Una fira durant la qual es podrà veure que tot això serà un focus d’activitat física, de l’atletisme i de la solidaritat. 

Recorregut

Amb la voluntat d’esdevenir la festa de cloenda esportiva de l’any, oberta a tothom que mínimament pugui fer activitat física, el recorregut és un cèntric circuit de 5km que sortirà de la plaça Creu Alta a les 17h, i  travessarà tot el principal eix del nucli històric de la ciutat: av. 11 de Setembre, Via Massagué, Passeig Manresa, Rambla, carrer Latorre, carrer Sant Pau, carrer de Gràcia, Seu BBVA, carrer Escola Industrial, plaça del Mercat, carrer Coromines, carrer Calderón, carrer Gràcia, plaça E. Granados, ronda Zamenhof, plaça Marcet, av. 11 de setembre i arribada a la plaça Creu Alta. Al llarg del recorregut els punts Km esdevindran premis especials per als corredors per tal d’incentivar la competitivitat.

A les 16:25, per tercer any, es portarà a terme la cursa infantil, reservada als nens i nenes de 8 a 12 anys i d’1km de llargada. Aquesta cursa no competitiva (no hi  ha classificació)  pretén acostar els més joves a la festivitat atlètica del dia 31, tot fent un recorregut d’anada i tornada de la plaça de la Creu Alta a la plaça Marcet. L’import íntegre de la inscripció infantil es destinarà al Rebost Solidari (3€).

La Fira del corredor

Amb la voluntat d’oferir més servei als participants de La Nostra, la Fira del corredor es trasllada a Fira Sabadell, que ha cedit diferents espais i on els dies 29, 30 i 31 s’establirà el centre neuràlgic de la prova per a la recollida de dorsal, propostes de la pròpia fira del corredor i recollida de tots els lots solidaris. Serà en aquest recinte on es farà entrega al Rebost Solidari dels productes recollits durant tot el mes en el marc del Primer Gran Recapte per a la Dignitat de les Persones.

1r Gran Recapte per a la dignitat de les persones

Cal recordar que aquest recapte té com a objectiu recollir durant tot el mes de desembre productes de neteja personal i de la llar, per garantir unes mínimes condicions d’higiene a les famílies beneficiaries del Rebost Solidari. Els organitzadors han establert un lot bàsic per família que consta d’un xampú o sabó pel cos, lleixiu com a netejador de la llar, rentavaixelles per rentar els plats a mà i detergent de rentar la roba. Aquests són els productes que es poden garantir a les famílies beneficiàries directes del servei, però gràcies a les gestions amb diverses empreses que es dediquen a la fabricació i producció de productes d’aquest tipus, es podran oferir d’altres productes com desodorants o netejadors de la llar, entre d’altres.

Fins el moment, s’han recollit 4512 productes per confeccionar aquests lots bàsic, que provenen d’empreses col·laboradores, empleats de BBVA, clients i usuaris de la Pista de Gel de Sabadell que van participar en l’acció del dia 11 de desembre en què tenien accés gratuït a la pista portant un lot de productes.

Els organitzadors recorden que es pot continuar portant aquests productes a totes les oficines de BBVA de la zona Sabadell, que inclou 13 poblacions del Vallès, així com al Club de Tennis Sabadell, Cercle Sabadellès, Unió Excursionista de Sabadell, Club Natació Sabadell i diferents pavellons municipals, així com la Pista de gel de la ciutat.

Aquesta campanya no seria possible sense la implicació de tot un seguit de voluntaris que col·laboren, tant en els punts de recollida com en la preparació dels lots per a les famílies ateses pel Rebost.

Inscripcions solidàries

El preu d’inscripció a la cursa BBVA. La Nostra és manté com els últims 3 anys a 12€, la meitat dels quals (6€) es destinen al Gran Recapte per la dignitat de les persones, així com el cost íntegre de la inscripció de la cursa infantil (3€ per corredor), que també es destinaran a la campanya.

Participació

La Cursa de Cap d’any de Sabadell ha batut rècords de participació des de la seva primera edició i des de llavors s’ha posicionat com una de les de més participades a tot Catalunya. Si bé la cursa ha anat creixent en cada edició, enguany la previsió es la d’acostar-se tant com sigui possible, entre totes les proves, a la xifra de 2000 participants, el que suposaria mantenir-se dins de les 3 curses de Cap d’any més multitudinàries del territori català. La infraestructura i logística estan preparades per assumir el repte de batre el rècord d’inscripcions i mantenir la BBVA La Nostra com un referent; si bé la prova és ja pionera i única pel que fa al seu plantejament solidari vinculat a una cursa de Cap d’any i que queda palès a l’eslògan de la prova: CORRE AJUDA.