PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

09
Desembre
2014

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, acollirà al març el Campionat d’Espanya Cadet

Sabadell renova amb la FCA el compromís per continuar acollint de forma permanent les competicions dels campionats de Catalunya en Pista Coberta

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, continua sent un referent a l’Estat i, fins i tot, a escala internacional. És per això que aquesta temporada acollirà un esdeveniment de gran rellevància com és el Campionat d’Espanya Cadet, que es celebrarà el 21 i 22 de març.  La competició serà una de les cites més significatives de la temporada a la Pista Coberta que, un any més, tornarà a estar plena d’activitat. Precisament, Sabadell i la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) han renovat, mitjançant la signatura d’un conveni, el compromís perquè l’equipament situat a l’anella esportiva de Sant Oleguer continuï acollint de forma permanent les competicions de proves de control en categoria cadet, juvenil-júnior i absoluta i també els Campionats de Catalunya d’atletisme indoor. Avui han presentat l’acord i el calendari de la Pista el tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, i el president de la FCA, Joan Villuendas.

En aquest sentit, Ayuso ha posat en valor la pista

no només per la seva capacitat per acollir campionats d’atletisme, sinó també per la quantitat d’activitats esportives que acull cada any. De fet, durant el curs 2013-2014 van tenir lloc 70.000 usos a la Pista Coberta, fet que demostra el seu dinamisme i la seva capacitat d’atracció.

Ayuso també ha remarcat

la necessitat d’entendre que la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya és una inversió per la ciutat, ja que genera recompenses esportives i també socials.

De la seva banda, Villuendas també ha destacat la

gran satisfacció per poder dur a terme aquest campionat en aquestes magnífiques instal·lacions el proper mes de març. A més, és important agrair la bona predisposició de treball de l’Ajuntament de Sabadell amb la Federació Catalana d’Atletisme (FCA).

Tot i que la Pista Coberta d’Atletisme té activitat durant tot l’any (entrenaments, trobades, activitats diverses), el calendari de competició de la instal·lació sabadellenca iniciarà oficialment la temporada 2014-2015, el proper dissabte, 13 de desembre, amb una primera jornada de control en categoria cadet.

Durant els propers mesos, l’equipament acollirà, de fet, diferents sessions tant de control, com classificatòries o fases finals dels Campionats de Catalunya en les diferents categories (infantil, cadet, juvenil, junior, absolut, promeses, veterans, clubs, etc.).

Així mateix, és previst que la Pista Coberta continuï acollint entrenaments d’atletes de la ciutat (vinculats a la Joventut Atlètica Sabadell), però també d’altres esportistes de clubs catalans. De la mateixa manera, continuarà sent seu d’altres competicions relacionades amb altres disciplines esportives, campus i concentracions esportives, activitats de formació i altres trobades. També continuarà endavant amb la seva funció com a espai d’activitats relacionades amb l’esport escolar, tant dels Jocs Esportius Escolars com de propostes relacionades amb el programa Ciutat i Escola. La Pista Coberta d’Atletisme seguirà, doncs, com a equipament de referència, no només pel que fa a l’esport d’elit o alta competició, sinó amb la seva tasca en favor de l’esport base i amateur.

Temporada 13-14

La temporada que ha finalitzat, 2013-2014, ha estat, una vegada més, plena d’activitat. De fet, entre usuaris i públic, la instal·lació ha registrat prop de 70.000 usos.

L’activitat ha estat absolutament variada. L’atletisme, òbviament, ha estat protagonista i la Pista ha estat seu de múltiples trobades, tant d’entrenaments com de competicions oficials –ha estat seu de les competicions del Campionat de Catalunya i va acollir la 50 edició del Campionat d’Espanya Absolut en Pista Coberta–. També ha estat escenari de proves i entrenaments d’altres especialitats esportives com ara el bàsquet i la gimnàstica rítmica. Es calcula que durant la temporada han passat per la pista uns 16.000 esportistes de competició en diferents disciplines. A més, pel que fa a entrenaments, l’equipament sabadellenc ha registrat més de 6.500 usos en atletisme, uns 150 en gimnàstica rítmica i uns 1.080 en bàsquet.

En el marc de l’Esport Escolar, alumnes de 15 centres educatius han protagonitzat jornades esportives a l’equipament i, entre altres cites, la Pista Coberta va acollir la Diada de l’Esport el passat més de juny. Les activitats formatives del Ciutat i Escola han registrat prop de 1.600 usos.

Així mateix, s’hi han portat a terme nombroses sessions de formació i altres trobades. Un exemple serien les concentracions i campus que s’hi han realitzat i que han sumat més de 2.800 usos.