PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ESPORT

28
Juny
2018

La xarxa-clúster Esport Innovació Sabadell aposta per l’esport i la innovació com a elements de promoció i dinamització econòmica

El Ple de juny preveu aprovar un protocol de col·laboració entre cinc institucions per promoure i fer realitat aquesta xarxa

La xarxa-clúster Esport Innovació Sabadell aposta per l’esport i la innovació com a elements de promoció i dinamització econòmica

La xarxa-clúster Esport Innovació Sabadell s’ha presentat aquest matí públicament com una xarxa oberta i col·laborativa que neix amb vocació de governança i colideratge públic i de la societat civil. La voluntat és mantenir i atraure talent i emprenedoria al voltant de la innovació i l'esport, que permetin convertir la ciutat en un referent capdavanter en el territori en els espais de recerca, creació i emprenedoria d’iniciatives innovadores.

Amb aquest objectiu el ple del mes de juny preveu aprovar un protocol per establir un marc d’actuació que faciliti la col·laboració entre: l’Ajuntament de Sabadell; el Gremi de Fabricants de Sabadell; la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell; el Club Natació de Sabadell i la Fundació Privada de l’Esport Sabadellenc (futura Fundació Privada Esport Innovació Sabadell), amb la finalitat de promoure i fer realitat la xarxa-clúster Esport Innovació Sabadell.

Dins d’aquest protocol, que l’han aprovat els òrgans corresponents de cada institució signant, es mostra el compromís a col·laborar per assolir:

  1. una ciutat educadora esportiva, on la creació d’un ecosistema educatiu ofereixi una proposta formativa a l’entorn de l’esport diversa i innovadora;
  2. una ciutat amable, connectada i habitable on es produeixi un entramat urbà continu que relligui la ciutat amb el rodal i amb el Parc Fluvial del Ripoll per tal que es generin oportunitats al voltant de l’esport i de la innovació.
  3. una ciutat innovadora que potenciï un ecosistema generatiu a l’entorn de la cadena de blocs; un living-lab de l’esport i la digitalització de l’esport sabadellenc.
  4. una ciutat saludable, amb la creació d’un entramat investigador que desenvolupi, entre altres, una àrea de recerca sobre esport i salut;
  5. una ciutat turística esportiva, on s’assoleixi el segell de destinació de turisme esportiu.
  6. una ciutat competitiva, on es promogui el suport a sectors industrials locals estratègics, la creació de feina i el suport a l’emprenedoria.

Així mateix, les institucions també es comprometen a garantir la governança d’aquesta xarxa-clúster, que es durà a terme mitjançant els òrgans de govern previstos en els estatuts de la Fundació Privada de l’Esport Sabadellenc.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, la tinenta d’alcalde de Participació Ciutadana i Innovació i regidora d’Esports, Marisol Martínez; Modesto Custodio, president de la Corporació Santària del Parc Taulí; Blai Costa, president del Gremi de Fabricants, i del president del Club Natació Sabadell, Claudi Martí, entre d’altres.

L’alcalde, Maties Serracant, ha assenyalat que

“aquest protocol significa un important pas endavant i se suma a les diferents estratègies que ha estat desenvolupant el Govern en diversos àmbits econòmics, educatius, socials o ambientals en què s’han implicat nombroses entitats de la ciutat. Sabadell està redefinint el seu futur a partir del reconeixement de les seves grans potencialitats”.

Per la seva part, la tinenta d’alcalde Marisol Martínez ha destacat que

“l’Ajuntament es suma al projecte de la creació de la xarxa-clúster de l’Esport de Sabadell impulsat per diverses entitats i emprenedors locals amb la iniciativa d’idear i executar projectes comuns per generar beneficis mutus a la ciutat de Sabadell i el seu entorn, mitjançant l’esport i la innovació com a motor de desenvolupament”.

Comissió de Treball i de Seguiment

Les cinc parts acorden constituir una Comissió de treball i de seguiment formada per dues persones representants de cadascuna de les cinc entitats. Aquesta comissió s’ha de reunir quan alguna de les parts ho sol·liciti o bé un cop l’any i ha de dictar les normes internes de funcionament.

La comissió té com a funcions la programació, el seguiment i la valoració de les activitats pactades en la promoció de la xarxa-clúster Esport Innovació Sabadell, i l’aclariment de tots els dubtes que es puguin plantejar en la interpretació i l’execució d’aquests documents.

Cada projecte, programa, instrument o qualsevol altra forma de col·laboració ha de contenir, entre d’altres, els aspectes relacionats amb les aportacions de cadascuna de les parts, el calendari d’actuacions i la durada de les activitats.

Aquest protocol té una durada de cinc anys, que es pot prorrogar de forma expressa per períodes iguals.